L'únic vi català "Best in show" als millors premis anglesos

El nou vi del celler Albet i Noya ha obtingut 97 punts a la guia Decanter i ha entrat a formar part del selecte grup dels millors cinquanta vins tastats

​Doble or per un celler català als prestigiosos premis anglesos Decanter

| 14/06/2022 a les 08:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Decanter, Albet i Noya
El Corral Cremat d’Albet i Noya es presenta en societat amb l’aval de la crítica internacional. La prestigiosa revista Decanter li ha atorgat  97 punts, xifra que l’ha situat dins el selecte grup  “Best in show”. Aquest guardó reconeix els 50 millors vins d’un dels premis més influents del panorama mundial i on s’han tastat més de 18.000 mostres d’arreu. Des de Decanter destaquen el “caràcter Mediterrani” del Corral Cremat en un escenari “d’herbes seques, plantes aromàtiques i flors salvatges que només poden venir d’un xarel·lo i, més concretament, d’un xarel·lo de Catalunya”.  El Corral Cremat és l’únic vi català amb el segell ‘Best in show’ i l’únic vi escumós de l’Estat en arribar a la màxima categoria. 
 

El Corral Cremat és un paratge molt particular de les Muntanyes d’Ordal. Un amfiteatre natural de vinyes orientades al sud i amb menys hores de sol de l’habitual, una situació que provoca un contrast tèrmic molt marcat, una lenta maduració del raïm i una bona acidesa per poder fer grans escumosos de llarga criança. El Corral Cremat és un vi elaborat 100% amb xarel·lo d’aquest tarrer ubicat a gairebé 400 metres d’altitud i que defineix el caràcter mineral i intensament càrstic de les Muntanyes d’Ordal.

Els 97 punts de la guia Decanter no és l’únic guardó internacional que ha rebut enguany el Corral Cremat. El passat mes de gener ja va ser reconegut amb una medalla d'or al certamen Millesime Bio, la cita més important del món en vins ecològics i, al febrer va obtenir també medalla d'or al Mundus Vini d’Alemanya. Surten al mercat 1962 ampolles a un preu de 63 euros cadascuna.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa | 1 comentari
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Cedida
La Plaça Catalunya serà l'escenari per donar a conèixer el producte local, la cuina i la clotxa de les Terres de Mestral