L'únic celler de Catalunya ubicat dins d'un monestir presenta el seu primer vi rosat

El celler Abadia de Poblet presenta un rosat que prové de vinyes pròpies cultivades en altitud

El millor escumós biodinàmic segons la premsa anglesa és català

| 10/06/2022 a les 10:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Abadia de Poblet , Abadia de Poblet
Imatge il·lustrativa
Abadia de Poblet Rosat és el primer vi rosat elaborat amb raïm procedent de dins del Monestir de Poblet, l'únic celler de Catalunya ubicada dins d'un monestir. Es tracta d'un vi (de 17,95 €) elaborat a partir de vinyes situades entre els 550 i els 700 metres d'altitud i mitjançant mètodes ancestrals que recorden a aquells que utilitzaven els monjos antigament. Una aposta enològica del celler Abadia de Poblet que representa fidelment el valor de l'origen.
I és que aquest vi és una interpretació d'un rosat del lloc d'on procedeix, i per això s'ha intentat intervenir el mínim possible en el procés d'elaboració. El raïm escollit va ser la garnatxa de les vinyes de dins del Monestir de Poblet, una zona que històricament havia estat vinya cultivada pels monjos durant dècades. L'altre raïm escollit és la varietat trepat de vinyes velles, un cultiu d'alçada, que va des dels 550 fins a pràcticament els 700 metres, en el que s'alternava amb el sembrat de cereals entre els ceps i amb ametllers a les vores de les vinyes, reunint així els tres cultius mediterràniament típics de la Conca de Barberà.

Un compromís per la tradició que també està present en totes les elaboracions del celler, com El Tossal de la Salut, el primer monovarietal de garnatxa tinta de la D.O. Conca de Barberà, o La Font Voltada, un trepat de finca que representa fidelment el caràcter varietal de la regió. També amb els vins Abadia de Poblet Blanc i Abadia de Poblet Negre.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Cellers en monestirs
Anònim, 15/06/2022 a les 15:46
+0
-0
Bona tarda, nomes volia comentar que el titular de la noticia no és cert, no és l’únic celler ubicat en un Monestir, al Solsonès tenim “el Celler del Miracle” que està als baixos del monestir i les vinyes també situades al seu voltant.
Us passo link a la web per si us voleu informar millor:



Gràcies!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Deu restaurants catalans se situen entre els cent millors d'Europa
Deu restaurants catalans se situen entre els cent millors d'Europa | Pixabay
La potència gastronòmica de Catalunya es fa un forat a la guia del 2022 d'Opinionated About Dining, que inclou fins a una trentena d'establiments en total
Imatge il·lustrativa
Procedent d'una regió amb una llarga història vitivinícola (DO Montsant), aquest 100% garnatxa blanca neix amb l'objectiu de ser fidel als seus orígens
Imatge il·lustrativa
DO Montsant
La Denominació d’Origen Montsant celebra el pròxim divendres una festa per commemorar el seu 20è aniversari