menjar

Quatre trucs senzills per conservar les cireres més temps

Tria-les ben fresques, recorre a la nevera i evita la humitat perquè les perles vermelles de primavera puguin durar més de tres dies

El millor escumós biodinàmic segons la premsa anglesa és català

, Barcelona, Catalunya | 06/06/2022 a les 19:06h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, conservació, menjar, trucs, cireres, estiu
Les cireres són una fruita dolça delicada de conservar
Les cireres són una fruita dolça delicada de conservar | ACN
Fresques, en pastissos, confitades, com a mousse i, fins i tot, en salses per a carns vermelles. Les cireres són d'aquelles fruites dolces d'estiu tan versàtils que es pot menjar de formes infinites. 

Aquestes perles vermelles tan preuades es poden gaudir des de l'abril i fins al juliol i, sovint, són un maldecap a l'hora de conservar-les: s'han de consumir ràpidament perquè es fan malbé en pocs dies. Per evitar-ho, t'expliquem cinc trucs senzills perquè les cireres durin més dies.

1. Fer una bona selecció. És important comprar cireres fresques, només cal observar que la tija estigui ben verda i no tinguin cops visibles quan les tries.

2. Nevera. A temperatura ambient només duren, com a molt, 2 o 3 dies. Per tant, posa-les a la nevera quan arribis a casa, pots fer-ho en una bossa de plàstic tancada o en una carmanyola hermètica.

3. No amuntegar. Les cireres són una fruita delicada. Si en tens una quantitat gran, és recomanable separar-les i no amuntegar-les perquè no es xafin les de sota pel pes total. Ho pots fer en diverses bossetes de plàstic col·locades separades entre elles a la nevera.

4. Millor sense rentar. La humitat fa malbé molt ràpidament les cireres, així que és recomanable guardar-les sense netejar i fer-ho quan es vulguin consumir.

 Extra: les cireres es poden congelar. Només cal que les rentis i assequis molt bé abans d'estendre-les en una safata amb paper de forn. S'han de posar al congelador sense tapar i, un cop congelades, les pots embossar. Duren fins a un any.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Cedida
La Plaça Catalunya serà l'escenari per donar a conèixer el producte local, la cuina i la clotxa de les Terres de Mestral