Abadal s'incorpora a l'Associació de Viticultura Regenerativa

L'objectiu d'aquesta Associació és promoure unes pràctiques vitivinícoles centrades en recuperar la vida als sòls imitant la natura

El millor escumós biodinàmic segons la premsa anglesa és català

| 03/06/2022 a les 11:04h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Associació de Viticultura Regenerativa, Abadal
Vinya del celler Abadal
Vinya del celler Abadal
El celler Abadal s'ha incorporat aquest mes de maig a l'Associació de Viticultura Regenerativa. El principal objectiu d'aquesta Associació és promoure unes pràctiques vitivinícoles centrades en recuperar la vida als sòls imitant la natura, una pràctica pensada a llarg termini per preservar el futur de les finques, i per tal de capturar el màxim de CO2 atmosfèric i contribuir així a frenar l'augment de les temperatures. Al mateix temps, el potencial carboni orgànic del sòl ajuda a tenir una millor estructura i retenció d'aigua, el que suposa una millora vegetativa de la finca futura i de la biodiversitat, assolint un ecosistema equilibrat per la vinya i el planeta.  

L'associació treballa per oferir les eines necessàries als productors per aplicar-les, per divulgar i promoure les pràctiques regeneratives a la societat, i actuar com a hub de la viticultura regenerativa, facilitant l'intercanvi d'experiències i coneixement i un programa formatiu sobre aquesta matèria.  

La incorporació d'Abadal a l'associació referma la línia de treball del celler, que treballa des de sempre un sistema de viticultura de màxim respecte per l'entorn. En una zona privilegiada al Bages, on la vinya està principalment envoltada de bosc, s'ha treballat històricament en el manteniment dels boscos com a refugi de fauna i de biodiversitat.  

El sòl s'ha considerat des dels seus inicis el pilar on es fonamenta bona part de la identitat dels vins del celler, per això es treballa des de fa anys amb especial èmfasi en cuidar al màxim la vida d'aquest sòl, aplicant les mesures que assegurin una millor preservació del medi ambient i amb el menor impacte en aquest. El treball del sòl amb cobertes vegetals permet maximitzar l'assimilació de CO2 i incrementar la biodiversitat, fomentant una microbiologia activa, minimitzant la compactació, millorant la seva estructura i facilitant el dur treball de les arrels en els terrenys d'argila de la finca.  

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
L'ampolla de vi portava un any tancada amb una serp verinosa dins perquè algunes cultures creuen que així té propietats medicinals
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Monica Volpin, Pixabay
Sergi Cortés
Us recomanem tres vins de varietats tradicionals catalanes, molt originals i que segurament no coneixeu