Empordàlia "perd el nord" amb un nou vi elaborat amb merlot

El nou vi deixa de banda les varietats autòctones Garnatxa i Carinyena per arriscar-se amb un Merlot.

Un vi català treu 95 punts sobre 100 en el concurs de vins britànic IWC

| 01/06/2022 a les 09:00h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Els vins de la setmana, Empordàlia, merlot
Imatge il·lustrativa
El celler Empordàlia presenta el seu nou vi Perdre el Nord. Serà el pròxim dissabte 4 de juny en el Celler de Vilajuïga. La presentació consistirà en un Showcooking a càrrec del Xef Pol Cabanas, al qual assistiran clients i col·laboradors del Celler, i que es podrà seguir a través d’un live a instagram.

Perdre el Nord és un vi amb el qual Empordàlia diu que ha perdut el nord perquè surt de les varietats autòctones garnatxa i carinyena i s’arrisca amb un merlot, una varietat molt present a l’Empordà, però que no és autòctona. Perdre el Nord és un vi jove, ecològic, amb aromes de cirera, mora i amb notes de pebre i regalèssia. En boca és llaminer amb una bona estructura en tanins i un final llarg. Combina amb tota classe de tapes, carns a la planxa i, fins i tot, pastes i arrossos. També és ideal per prendre una copa.

El compromís de sempre amb la biodiversitat i el respecte a la terra amb la vinya convencional s’ha traslladat ara també a la vinya ecològica, apostant per la sostenibilitat en un envàs amb 0% plàstics i amb materials reciclats. I és que aquest nou vi vol ser també responsable amb la seva imatge i, per això, es combina una ampolla de vidre de poc pes, una càpsula amb 0% de plàstic, una etiqueta de paper reciclat i una caixa de cartró també reciclat.
Perdre el Nord estarà disponible, en breu, a les agrobotigues d’Empordàlia a Pau i a Vilajuïga, a botigues especialitzades de vins i a la botiga online del celler. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

VINS AFRANCESATS
Manuel Durán, 06/06/2022 a les 17:26
+0
-0
efectivament están desorientats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa | 1 comentari
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Cedida
La Plaça Catalunya serà l'escenari per donar a conèixer el producte local, la cuina i la clotxa de les Terres de Mestral