Grup Freixenet reitera el seu suport a la DO Cava i busca el consens al sector

La companyia, Unió de Pagesos, l'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'Associació de Viticultors del Penedès inicien un diàleg i coincideixen en la urgència de reactivar el mercat del cava

​Cava Bertha, entre les llargues criances i el vi conscient

| 19/05/2022 a les 07:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Grup Freixenet, DO Cava
Imatge il·lustrativa
Grup Freixenet s'ha reunit amb els representants d'Unió de Pagesos, l'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès per debatre sobre l'actual situació del sector. La trobada, celebrada a la seu central de Freixenet a Sant Sadurní d’Anoia, ha estat valorada de forma positiva per tots els presents, que busquen la reactivació del mercat del cava.

S’ha parlat obertament sobre la situació actual del sector i sobre la necessitat d’incrementar la rendibilitat econòmica de la vinya com a factor determinant per la sostenibilitat dels viticultors de la DO Cava. La companyia líder mundial dels vins escumosos i els sindicats dels viticultors comparteixen la necessitat de trobar el consens comú per avançar amb agilitat, evolucionar i ampliar la demanda del cava. Ambdues parts han coincidit que el cava ha de potenciar les vendes per créixer i posar en valor tots els segments del cava amb el màxim respecte a la qualitat del producte.

Durant la trobada, Grup Freixenet ha volgut aclarir que en cap moment no s'ha plantejat sortir de la DO Cava, sinó que vol treballar amb totes les parts implicades pel bé comú de tota la cadena. Tant Grup Freixenet, dins el marc de l’AECAVA, com Unió de Pagesos, l'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès han acordat treballar de manera conjunta per tal de beneficiar tots els agents del sector: elaboradors, cooperatives, cellers de vi base i viticultors. Es important que puguem treballar colze a colze i per això cal que tots participem activament en el marc del Consell Regulador del Cava.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Deu restaurants catalans se situen entre els cent millors d'Europa
Deu restaurants catalans se situen entre els cent millors d'Europa | Pixabay
La potència gastronòmica de Catalunya es fa un forat a la guia del 2022 d'Opinionated About Dining, que inclou fins a una trentena d'establiments en total
Imatge il·lustrativa
Procedent d'una regió amb una llarga història vitivinícola (DO Montsant), aquest 100% garnatxa blanca neix amb l'objectiu de ser fidel als seus orígens
Imatge il·lustrativa
DO Montsant
La Denominació d’Origen Montsant celebra el pròxim divendres una festa per commemorar el seu 20è aniversari