Guanya l'etapa del Giro, ho celebra amb un 'prosecco' i acaba a l'hospital

El ciclista eritreu Biniam Girmay celebrava el triomf amb una ampolla de vi escumós quan el tap li va esclatar i li va anar a l'ull.

El millor escumós biodinàmic segons la premsa anglesa és català

| 18/05/2022 a les 11:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, prosecco
Imatge il·lustrativa
El ciclista eritreu Biniam Girmay (Intermarché Wanty), el primer africà negre que guanya una gran etapa ciclista a Europa, va tenir una celebració accidentada. Al pòdium dels guanyadors del Giro d'Itàlia, destapant l'ampolla de vi escumós 'prosecco', va sortir-li el tap disparat (recordem que sempre s'ha de posar el dit polze a sobre per evitar aquests accidents).
 
El tap va impactar-li a l'ull esquerre del jove de 22 anys Biniam i va acabar sent hospitalitzat. L'organització va suspendre la roda de premsa posterior a l'etapa i el corredor, després de sotmetre's a diverses proves mèdiques, ha decidit retirar-se del Giro.
 

Us recordem la manera més fàcil (i segura!) d'obrir una ampolla d'escumós


Pas 1: Traieu el paper d'alumini (la càpsula)  i destenseu el morrió (el precinte de filferro) sempre fent pressió amb el dit polze. Fixeu-vos-hi, sempre són 6 rotacions! Important: una vegada l’hàgiu descaragolat no traieu mai el morrió, deixeu-lo tal com està, amb el tap de suro.
 
Pas 2: Mentre aguanteu el morrió i el tap de suro amb fermesa amb el dit polze i la mà, aneu girant la base de l'ampolla.
 
Pas 3: Continueu fent força (no pas molta, s’obre de seguida!) empenyent el morrió i el tap fins que a poc a poc sentireu el soroll que us avisa que l’ampolla s’està obrint.
 
Pas 4: Alerta! Mentre feu els passos 2 i 3 heu de mantenir l'ampolla en un angle d’uns 45 graus, si us va més bé recolzeu-la sobre una taula.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Xavier Bassa
Ha arribat l'estiu, amb les seves temperatures, cues a l'autopista i incendis; us expliquem vuit normes que us ajudaran a beure els vins d'una manera millor
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Elaborat amb la varietat insígnia de la DO Alella, té el seu origen en les vinyes més velles que Bouquet d’Alella té a l’àrea protegida de la Vall de Rials