Loxarel ha intensificat l’aposta del celler per les energies renovables amb la instal·lació d’un grup de plaques solars que generen 90 kilowatts per hora i permeten reduir en un 75% el consum energètic del celler de la xarxa general. Aquesta aposta, juntament amb la instal·lació d’estufes de biomassa per escalfar les zones d’oficina i la sala de tast confirmen el compromís del celler amb les energies renovables i la sostenibilitat.
Loxarel, situat a Vilobí del Penedès, d’acord amb els criteris de producció ecològica i biodinàmica, ha incorporat també un nou sistema de fertilització foliar dels ceps amb productes d’origen vegetal que permet reduir entre un 85% (en varietats negres) i un 90% (en varietats blanques) l’empremta de carboni en els tractaments. Aquest sistema, a més d’eliminar completament l’adob d’origen animal, redueix el nombre d’intervencions a la vinya.
Loxarel cultiva les seves vinyes seguint els criteris de la viticultura ecològica i biodinàmica. Al llarg dels anys, Loxarel ha fet bandera del respecte per l’entorn i el medi ambient a les vinyes i ha traslladat aquesta manera de fer també al celler on busca vins elaborats amb el màxim respecte pel fruit de la terra, la mínima intervenció de l’home i la màxima expressió del fruit.