El celler que ha reduït el 85% l’empremta de carboni en els tractaments la vinya

Loxarel intensifica l’aposta per les energies renovables i la sostenibilitat instal·lant plaques solars i calefacció de biomassa

El festival dels vins d’altura COTA ja ha venut el 50% de les entrades

| 16/05/2022 a les 19:18h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Loxarel
Imatge il·lustrativa
Loxarel ha intensificat l’aposta del celler per les energies renovables amb la instal·lació d’un grup de plaques solars que generen 90 kilowatts per hora i permeten reduir en un 75% el consum energètic del celler de la xarxa general. Aquesta aposta, juntament amb la instal·lació d’estufes de biomassa per escalfar les zones d’oficina i la sala de tast confirmen el compromís del celler amb les energies renovables i la sostenibilitat.
 
Loxarel, situat a Vilobí del Penedès, d’acord amb els criteris de producció ecològica i biodinàmica, ha incorporat també un nou sistema de fertilització foliar dels ceps amb productes d’origen vegetal que permet reduir entre un 85% (en varietats negres) i un 90% (en varietats blanques) l’empremta de carboni en els tractaments. Aquest sistema, a més d’eliminar completament l’adob d’origen animal, redueix el nombre d’intervencions a la vinya.

Loxarel cultiva les seves vinyes seguint els criteris de la viticultura ecològica i biodinàmica. Al llarg dels anys, Loxarel ha fet bandera del respecte per l’entorn i el medi ambient a les vinyes i ha traslladat aquesta manera de fer també al celler on busca vins elaborats amb el màxim respecte pel fruit de la terra, la mínima intervenció de l’home i la màxima expressió del fruit.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
L’Ajuntament de Sitges presenta “Malvasia de Mar”, un projecte d’envelliment de la Malvasia de Sitges
La gamma de vermuts Dos Déus Origin Red
La gamma de vermuts Dos Déus Origin Red | Priorat B&D Lab
Reus acull el lliurament de guardons dels Premis Vinari 2022
Imatge il·lustrativa
Les garnatxes del sud s'imposen en les categories joves dels Premis Vinari i els màxims guanyadors de les categories són un blanc de la DOQ Priorat, un rosat i negre de la DO Montsant i dos Caves