Els restaurants tenen una àmplia varietat de vins de Catalunya, des d'escumosos com Sumarroca o AT Roca, fins a la Vinyeta Bongo 2018 de l'Empordà, Vins de Pedra, Joan D'Anguera Finca L'Argatà (Montsant), passant per vins blancs com per exemple el Raig de Raïm del Celler Piñol, a la DO Terra Alta.
Parlem amb Gretchen Thomas, vicepresidenta creativa de Barcelona Wine Bar, per saber més sobre els restaurants i com Catalunya impacta en el seu negoci. Gretchen també és xef (formada pel The Culinary Institute of America), a més de tenir la certificació d'Educadora de Vins Espanyols de l'Acadèmia del Vi d'Espanya.
Quan Thomas va començar a treballar a Barcelona Wine Bar, era difícil trobar vi català als Estats Units, ens comenta. Thomas i el seu equip es van proposar introduir vins catalans i espanyols a la seva carta, així que van venir a visitar el nostre país. D'aquesta manera van començar a conèixer projectes vinícoles catalans que els van enamorar i van iniciar la importació als EUA d'aquests vins.
"El vi escumós és una de les joies de la corona de Catalunya... Sens dubte, el cava és el vi més popular de la nostra carta", diu Thomas.
Thomas ha viatjat a Espanya dotzenes de vegades en els darrers 16 anys per buscar nous cellers i per fer relacions amb els venedors. Molts d'aquests viatges l'han portat a Catalunya, i entusiasmada, parla de la seva connexió amb les terres catalanes. "Catalunya és una de les meves zones preferides de l'Estat... Els seus vins tenen perfils d'aromes i de sabors més variats que qualsevol altra zona d'Espanya", diu Thomas. I el seu amor per Catalunya es reflecteix a les cartes de vins dels restaurants, que mostren una àmplia varietat de vins catalans.
"El vi escumós és una de les joies de la corona de Catalunya... Sens dubte, el cava és el vi més popular de la nostra carta. La gent l'adora. Els encanta, es fan fotos amb ampolles de cava, i moltes vegades repeteixen", diu Thomas.
Barcelona Wine Bar va crear una etiqueta en col·laboració amb el productor de cava Massachs, anomenada BarCava. "És deliciós, en bec sempre. I a més és assequible. Un dels nostres millors ambaixadors de Catalunya", diu Thomas. Assenyala que els vins de les regions catalanes del Priorat i Montsant són també molt populars, i parla de la increïble diversitat que es troba al vi de Catalunya: "Catalunya és diversa i àmplia, i això es reflecteix amb el seu menjar i els seus vins. Amb un enorme espectre de sabors i ingredients. Volem que la gent vingui a passar una bona estona i es prengui unes quantes ampolles amb els amics", diu Thomas. Igual que farien a Barcelona.