Barcelona Wine Bar, 18 locals d'Estats Units que serveixen vi català

18 restaurants repartits per diferents estats del EUA on serveixen tapes combinades amb vins catalans i de l'Estat

L'únic vi català que obté la màxima distinció ​​​«Gran Bacchus d'Or»

| 16/05/2022 a les 19:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Barcelona Wine Bar, vi català
Barcelona Wine Bar
Barcelona Wine Bar | Barcelona Wine Bar
Barcelona Wine Bar és una cadena de restaurants de vins i tapes amb 18 locals als Estats Units. La marca va néixer el 1996 i va ser un dels primers restaurants espanyols que van sorgir als EUA. Els seus restaurants emulen la cultura de "tapes" i funcionen com grans bars de vins amb ofertes ben escollides i a preus assequibles.

Els restaurants tenen una àmplia varietat de vins de Catalunya, des d'escumosos com Sumarroca o AT Roca, fins a la Vinyeta Bongo 2018 de l'Empordà, Vins de Pedra, Joan D'Anguera Finca L'Argatà (Montsant), passant per vins blancs com per exemple el Raig de Raïm del Celler Piñol, a la DO Terra Alta.

Parlem amb Gretchen Thomas, vicepresidenta creativa de Barcelona Wine Bar, per saber més sobre els restaurants i com Catalunya impacta en el seu negoci. Gretchen també és xef (formada pel The Culinary Institute of America), a més de tenir la certificació d'Educadora de Vins Espanyols de l'Acadèmia del Vi d'Espanya.

Quan Thomas va començar a treballar a Barcelona Wine Bar, era difícil trobar vi català als Estats Units, ens comenta. Thomas i el seu equip es van proposar introduir vins catalans i espanyols a la seva carta, així que van venir a visitar el nostre país. D'aquesta manera van començar a conèixer projectes vinícoles catalans que els van enamorar i van iniciar la importació als EUA d'aquests vins.

"El vi escumós és una de les joies de la corona de Catalunya... Sens dubte, el cava és el vi més popular de la nostra carta", diu Thomas.

Thomas ha viatjat a Espanya dotzenes de vegades en els darrers 16 anys per buscar nous cellers i per fer relacions amb els venedors. Molts d'aquests viatges l'han portat a Catalunya, i entusiasmada, parla de la seva connexió amb les terres catalanes. "Catalunya és una de les meves zones preferides de l'Estat... Els seus vins tenen perfils d'aromes i de sabors més variats que qualsevol altra zona d'Espanya", diu Thomas. I el seu amor per Catalunya es reflecteix a les cartes de vins dels restaurants, que mostren una àmplia varietat de vins catalans.

"El vi escumós és una de les joies de la corona de Catalunya... Sens dubte, el cava és el vi més popular de la nostra carta. La gent l'adora. Els encanta, es fan fotos amb ampolles de cava, i moltes vegades repeteixen", diu Thomas.

Barcelona Wine Bar va crear una etiqueta en col·laboració amb el productor de cava Massachs, anomenada BarCava. "És deliciós, en bec sempre. I a més és assequible. Un dels nostres millors ambaixadors de Catalunya", diu Thomas. Assenyala que els vins de les regions catalanes del Priorat i Montsant són també molt populars, i parla de la increïble diversitat que es troba al vi de Catalunya: "Catalunya és diversa i àmplia, i això es reflecteix amb el seu menjar i els seus vins. Amb un enorme espectre de sabors i ingredients. Volem que la gent vingui a passar una bona estona i es prengui unes quantes ampolles amb els amics", diu Thomas. Igual que farien a Barcelona.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Monica Volpin, Pixabay
Sergi Cortés
Us recomanem tres vins de varietats tradicionals catalanes, molt originals i que segurament no coneixeu