Els vins Bòria i Marger de Sumarroca ja són Gran Vi de Mas i Vi de Mas

Per la DO Penedès, la intenció de la d'aquestes distincions és posar en valor el patrimoni històric que té la comarca

La DO Penedès crea el Vi de Mas i el Gran Vi de Mas i serà 100% ecològica el 2025

| 05/05/2022 a les 12:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Sumarroca Marger, Sumarroca, vi de mas, gran vi de mas, Sumarroca
Imatge il·lustrativa
El passat mes de novembre la DO Penedès va presentar el pla estratègic on exposava la creació de les categories Vi de Mas i Gran Vi de Mas per a reconèixer les elaboracions més excepcionals vinculades a una masia centenària. Segons la DO “la intenció és posar en valor el patrimoni històric que té la comarca i singularitzar els vins amb un segell que mostrarà la història de les masies del Penedès i d'uns vins de màxima qualitat”.

Sumarroca és un dels primers cellers que obté aquest reconeixement en ambdues categories. El vi negre Bòria elaborat amb la varietat de syrah ha obtingut la distinció de Gran Vi de Mas i el vi blanc de guarda Marger, elaborat amb xarel·lo i macabeu, la de Vi de Mas. Òscar Llombart, director tècnic de Sumarroca: “És de gran importància donar singularitat als vins elaborats amb criteris d’excel·lència i de respecte pel territori”.

Els vins que es poden elaborar amb aquests atributs han de tenir un mas d’entre 1879-1900 o anterior. En el cas de Sumarroca el mas centenari és Molí Coloma, un antic molí paperer datat del segle XV que avui en dia és el centre neuràlgic del celler on es fa l’elaboració, la criança i l’embotellat. Al voltant es troba i conrea la vinya ecològica de la Finca Garrofer, plantada l’any 1979 de la qual se n’extreu el syrah del Gran Vi de Mas, Bòria. També es troben les vinyes de més de 30 anys de xarel·lo i macabeu amb les quals s’elabora el Vi de Mas Marger. En els dos casos, el raïm és collit a mà i es dedica exclusivament al vi en qüestió. A més, els vins han obtingut més de 72 punts en el panell de tast de la DO Penedès i diversos reconeixements a nivell nacional i internacional.

Bòria, Gran Vi de Mas i nova imatge


El vi Bòria de Bodegues Sumarroca rep la distinció de Gran Vi de Mas per part de la DO Penedès i estrena una nova imatge. El nou disseny compta amb una etiqueta més ample que ret homenatge a una de les zones més màgiques de la Finca Sumarroca, l’ermita de Santa Creu de Creixà (segle XI). El vi és una edició limitada que consta de només 2.307 ampolles de l’anyada 2017. L’etiqueta compta amb una il·lustració de Santa Creu de Creixà i un lacrat de color vermell que substitueix la càpsula.
 
La passada tardor, Sumarroca va presentar el Marger, un nou vi blanc de criança elaborat amb les varietats xarel·lo i macabeu. El raïm prové de la finca Gallego de xarel·lo plantada a mitjans del segle passat i de la finca Bancals Miquelet de macabeu plantada una dècada després. El vi rep el nom de Marger Sumarroca en honor a l’ofici de marger, un dels més arrelats a la cultura agrícola. El marger és aquell especialista que construeix els marges de pedra seca o les parets seques que delimiten els terrenys sense ús de morter. És una tècnica molt antiga utilitzada sovint en espais propensos a l’erosió on el marge de pedra esgraona el desnivell a la vegada que permet el filtrat de l’aigua. Ara, el Marger és un dels primers vins de la DO Penedès que ha obtingut la distinció de Vi de Mas.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
L'ampolla de vi portava un any tancada amb una serp verinosa dins perquè algunes cultures creuen que així té propietats medicinals
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Algunes olors en els vins són conseqüència d'algun defecte