Sumarroca és un dels primers cellers que obté aquest reconeixement en ambdues categories. El vi negre Bòria elaborat amb la varietat de syrah ha obtingut la distinció de Gran Vi de Mas i el vi blanc de guarda Marger, elaborat amb xarel·lo i macabeu, la de Vi de Mas. Òscar Llombart, director tècnic de Sumarroca: “És de gran importància donar singularitat als vins elaborats amb criteris d’excel·lència i de respecte pel territori”.
Els vins que es poden elaborar amb aquests atributs han de tenir un mas d’entre 1879-1900 o anterior. En el cas de Sumarroca el mas centenari és Molí Coloma, un antic molí paperer datat del segle XV que avui en dia és el centre neuràlgic del celler on es fa l’elaboració, la criança i l’embotellat. Al voltant es troba i conrea la vinya ecològica de la Finca Garrofer, plantada l’any 1979 de la qual se n’extreu el syrah del Gran Vi de Mas, Bòria. També es troben les vinyes de més de 30 anys de xarel·lo i macabeu amb les quals s’elabora el Vi de Mas Marger. En els dos casos, el raïm és collit a mà i es dedica exclusivament al vi en qüestió. A més, els vins han obtingut més de 72 punts en el panell de tast de la DO Penedès i diversos reconeixements a nivell nacional i internacional.

Bòria, Gran Vi de Mas i nova imatge
El vi Bòria de Bodegues Sumarroca rep la distinció de Gran Vi de Mas per part de la DO Penedès i estrena una nova imatge. El nou disseny compta amb una etiqueta més ample que ret homenatge a una de les zones més màgiques de la Finca Sumarroca, l’ermita de Santa Creu de Creixà (segle XI). El vi és una edició limitada que consta de només 2.307 ampolles de l’anyada 2017. L’etiqueta compta amb una il·lustració de Santa Creu de Creixà i un lacrat de color vermell que substitueix la càpsula.
La passada tardor, Sumarroca va presentar el Marger, un nou vi blanc de criança elaborat amb les varietats xarel·lo i macabeu. El raïm prové de la finca Gallego de xarel·lo plantada a mitjans del segle passat i de la finca Bancals Miquelet de macabeu plantada una dècada després. El vi rep el nom de Marger Sumarroca en honor a l’ofici de marger, un dels més arrelats a la cultura agrícola. El marger és aquell especialista que construeix els marges de pedra seca o les parets seques que delimiten els terrenys sense ús de morter. És una tècnica molt antiga utilitzada sovint en espais propensos a l’erosió on el marge de pedra esgraona el desnivell a la vegada que permet el filtrat de l’aigua. Ara, el Marger és un dels primers vins de la DO Penedès que ha obtingut la distinció de Vi de Mas.