Tot i ser la cadena de menjar ràpid per excel·lència, McDonald's té actualment competidors ben consolidats. Burger King, KFC, Popeye's i altres marques també són al mercat de les cadenes d'hamburgueses i menjar ràpid. L'aparició d'aquests competidors ha portat els responsables de McDonald's a actualitzar la recepta de les seves hamburgueses per mantenir-se líders.
"Ara les teves hamburgueses de sempre, com mai abans", anuncien a la seva pàgina web. La innovació, que vol mantenir els tocs tradicionals i distintius de la companyia, s'ha fet per un doble motiu. Així, han fet canvis en el procés de cuinat i preparat de les hamburgueses, utilitzant carn 100% de vaca sense conservants ni colorants.
En primer lloc, un dels objectius era aconseguir potenciar encara més el sabor de les hamburgueses i arribar a una major intensitat a l'hora de degustar-les. La carn és més sucosa i el pa és més esponjós. D'aquesta manera poden retenir la calor més estona al plat.
D'altra banda, aquest canvi també vol optimitzar el temps de cuinat. La ceba i el formatge no s'afegiran un cop cuita la carn, com es feia fins ara, sinó que es col·locaran a sobre mentre s'estigui cuinant. Amb aquest gest volen assolir un toc caramel·litzat i un formatge més fos que permeti augmentar potencialment el sabor.
Si bé és cert que McDonald's ha apostat per fer canvis i actualitzar les seves receptes tradicionals, la cadena no vol perdre la seva tradició ni tampoc alterar els gustos dels seus consumidors fidels. Així, un grup de cuiners i enginyers han treballat perquè els canvis únicament impliquin millores als seus productes estrella.