Mineral, el nou vi de de carinyena i garnatxa de Cara Nord

La combinació de carinyena i garnatxa d’aquest nou vi potencia l’expressió de la terra i el caràcter mineral de la carinyena

​Viatge a la vinicultura del futur: els vins de muntanya

| 04/05/2022 a les 19:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Cara Nord
Imatge il·lustrativa
Cara Nord presenta Mineral, un vi que neix a partir de tres hectàrees de vinya situades a la serra del Montsant. Mineral és un vi que sorgeix de l’assemblatge de carinyena i garnatxa. Les dues varietats més plantades a la DO Montsant s’uneixen aquí, en una proporció de 84% carinyena i 16% garnatxa, per a accentuar el caràcter mineral del vi. Es tracta d’una barreja inusual en aquesta Denominació d’Origen que destaca per la mineralitat de la carinyena.

La carinyena que forma part d’aquest vi negre està plantada sobre sòls calcaris i argiles vermelles d’escassa fertilitat. La garnatxa, en canvi, es troba en un terreny més calcari.
La serra del Montsant està formada per conglomerats amb cingles a la carena principal, acompanyats de marges que donen peu a nombroses balmes, coves i barrancs en un relleu muntanyós que suposa un important factor influent en la qualitat del raïm.

Un altre factor que cal destacar és el clima de la zona, amb trets de continentalitat per ser mediterrani interior, és a dir, molt sec a l’estiu i fred a l’hivern i amb una temperatura mitjana de 15 graus i rep anualment els raig del sol durant unes 2.700 hores.

El vi fermenta a 26 graus durant 14 dies i, posteriorment, segueix un procés de fermentació malolàctica en acer inoxidable. El resultat de la fermentació acaba envellint 6 mesos en fustes de roure francès.

Cara Nord Mineral 2020 destaca per la fruita negra, tocs minerals i de grafit, a més de tabac i xocolata. En boca és especiat, amb notes de cafè i un fons fumat.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Algunes olors en els vins són conseqüència d'algun defecte