El Palau Reial de Pedralbes va acollir la desena edició dels premis CARTAVÍ, on es va distingir a setze restaurants catalans i la figura del botiguer i distribuïdor de vins, Toni Falgueras que va rebre el premi especial.
L’acte va ser presidit per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta i la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.
En aquesta edició, CARTAVÍ ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les dotze denominacions d’origen del territori català.
RESTAURANTS GUANYADORS 10ª EDICIÓ PREMIS CARTAVI
Ciutat de Barcelona:
Categoria A: WINDSOR
Categoria B: RESTAURANT LA CLARA
Categoria C: TABLAFINA
Província de Barcelona:
Categoria A: RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós de Bages
Categoria B: MAS DE LA SALA de Sallent
Categoria C: LA GURMETERIA de Terrassa
Província de Tarragona
Categoria A: QUATRE MOLINS de Cornudella de Montsant
Categoria B: LO TÍPIC DEL MEDITERRANI de L'Ampolla
Categoria C: EL CORTIJO DE MONTBLANC de Montblanc
Província de Lleida:
Categoria A: LA BOSCANA de Bellvís
Categoria B: CAL XIRRICLÓ de Balaguer
Categoria C: EL CELLER de Montsonís i l'ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars
Província de Girona:
Categoria A: ENTRE DOS MONS de Palamós
Categoria B: EL TRULL D'EN FRANCESC de Boadella d'Empordà
Categoria C: TAVERNA LA BARBERIA de Palamós.
El President de l’AVC, Valentí Roqueta es va mostrar molt satisfet d’aquest tipus d’accions, com la de CARTAVÍ ja que els restaurants són els que marquen tendència en el consum de vins, a més perquè “en l’elaboració d’un vi, a banda de l’esforç i la il·lusió per crear un producte únic, es recrea la historia, el reflex d’un temps, d’una zona, d’un clima i una manera de fer... Des del sector vull agrair la implicació dels restauradors , així com l’interès i la passió que posen els seus professionals en conèixer els nostres vins i les històries que hi han darrera de cada ampolla i cada copa de vi”.
El premi especial de la 10ena. edició dels Premis CARTAVÍ ha destacat la figura i trajectòria professional de Toni Falgueras, al capdavant del Celler de Gelida, un negoci familiar fundat a l’any 1895 que ja va per la cinquena generació. Falgueras ha treballat en pro del sector del vi català. Sense oblidar, que aquests premis CARTAVÍ van crear-se, ja fa més de 20 anys, amb el seu recolzament.
La Consellera Teresa Jordà va clausurar l’acte destacant el reconeixement del sector “aquest esforç que aparentment sembla tan senzill com és el de servir a taula un vi del país. Gaudir de la gastronomia catalana és compartir un moment entre família, amb amics. Disfrutar dels nostres productes locals, de l’art culinari. I el vi és exactament el mateix, gaudir del territori, del paisatge i de la societat”.