Les millors cartes de vins catalans són aquestes

El Palau Reial de Pedralbes va acollir la desena edició dels premis CARTAVÍ a les millors cartes de vi dels restaurants catalans

Un sommelier català guanya el campionat "España de Sumilleres Tierra de Sabor"

| 04/05/2022 a les 19:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, vins catalans, CARTAVÍ
Imatge il·lustrativa

El Palau Reial de Pedralbes va acollir la desena edició dels premis CARTAVÍ, on es va distingir a setze restaurants catalans i la figura del botiguer i distribuïdor de vins, Toni Falgueras que va rebre el premi especial.

L’acte va ser presidit per la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, el President de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta i la Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.

En aquesta edició, CARTAVÍ ha distingit els restaurants catalans que realitzen dia a dia una important defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les dotze denominacions d’origen del territori català.

RESTAURANTS GUANYADORS 10ª EDICIÓ PREMIS CARTAVI

Ciutat de Barcelona:

Categoria A: WINDSOR
Categoria B: RESTAURANT LA CLARA
Categoria C: TABLAFINA

Província de Barcelona:

Categoria A: RESTAURANT L’Ó de Sant Fruitós de Bages
Categoria B: MAS DE LA SALA de Sallent
Categoria C: LA GURMETERIA de Terrassa

Província de Tarragona

Categoria A: QUATRE MOLINS de Cornudella de Montsant
Categoria B: LO TÍPIC DEL MEDITERRANI de L'Ampolla
Categoria C: EL CORTIJO DE MONTBLANC de Montblanc

Província de Lleida:

Categoria A: LA BOSCANA de Bellvís
Categoria B: CAL XIRRICLÓ de Balaguer
Categoria C: EL CELLER de Montsonís  i  l'ERA DEL SALASSE de Salàs de Pallars

Província de Girona:

Categoria A: ENTRE DOS MONS de Palamós
Categoria B: EL TRULL D'EN FRANCESC  de Boadella d'Empordà
Categoria C: TAVERNA LA BARBERIA de Palamós.


El President de l’AVC, Valentí Roqueta es va mostrar molt satisfet d’aquest tipus d’accions, com la de CARTAVÍ ja que els restaurants són els que marquen tendència en el consum de vins, a més perquè “en l’elaboració d’un vi, a banda de l’esforç i la il·lusió per crear un producte únic, es recrea la historia, el reflex d’un temps, d’una zona, d’un clima i una manera de fer... Des del sector vull agrair la implicació dels restauradors , així com l’interès i la passió que posen els seus professionals en conèixer els nostres vins i les històries que hi han darrera de cada ampolla i cada copa de vi”.

El premi especial de la 10ena. edició dels Premis CARTAVÍ ha destacat la figura i trajectòria professional de Toni Falgueras, al capdavant del Celler de Gelida, un negoci familiar fundat a l’any 1895 que ja va per la cinquena generació. Falgueras ha treballat en pro del sector del vi català. Sense oblidar, que aquests premis CARTAVÍ van crear-se, ja fa més de 20 anys, amb el seu recolzament.

La Consellera Teresa Jordà va clausurar l’acte destacant el reconeixement del sector “aquest esforç que aparentment sembla tan senzill com és el de servir a taula un vi del país. Gaudir de la gastronomia catalana és compartir un moment entre família, amb amics. Disfrutar dels nostres productes locals, de l’art culinari. I el vi és exactament el mateix, gaudir del territori, del paisatge i de la societat”.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
La companyia, Unió de Pagesos, l'Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'Associació de Viticultors del Penedès inicien un diàleg i coincideixen en la urgència de reactivar el mercat del cava