El ministeri de Sanitat proposa treure el vi dels menús dels restaurants

​Sanitat vol demanar als hostalers que retirin el vi i la cervesa dels menús per promoure la Dieta Mediterrània

Els restaurants, obligats a servir aigua de l'aixeta gratis

| 27/04/2022 a les 15:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Dieta Mediterrània, vi, Restaurants
Imatge il·lustrativa
Segons informacions publicades avui per diversos diaris digitals com l'Ideal o El Comercio - tots dos del grup Vocento -, el ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes estarien estudiant promoure la Dieta Mediterrània demanant als restaurants que retirin dels seus menús les begudes alcohòliques, és a dir, el vi i la cervesa.

La nova estratègia de salut cardiovascular s'està debatent entre el ministeri i les comunitats autònomes en el marc del Consell Interterritorial, i busca promoure la dieta mediterrània i reduir el consum de menjars ultraprocessats.

L'esborrany de l'Estratègia en Salut Cardiovascular del Sistema Nacional de Salut (Escav), que es debat avui dimecres, proposa aquesta mesura dins d'un ampli pla que busca reduir les malalties cardiovasculars, principal causa de mortalitat a l'Estat i al món.
La proposta del departament de Carolina Darias que, tal com comenta El Comercio, avançava fa uns dies el diari La Razón, busca «millorar els resultats de l'atenció primària sanitària, així com la rehabilitació i la restauració de la salut, la prevenció de la discapacitat i la millora de la qualitat de vida i benestar dels pacients i els seus familiars».

El document proposa regular l'obligació dels restaurants d'oferir aigua de l'aixeta gratuïtament (una mesura ja inclosa a la Llei de Residus i Sòls Contaminats), l'exclusió de productes processats i alcohol de les màquines expenedores o la lluita contra el menjar escombraries. En qualsevol cas, l'esborrany planteja que siguin les comunitats autònomes les que tinguin un marge ampli per concretar el text.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Vins de "menu"
JB sommelier, 12/05/2022 a les 01:07
+0
-0
Efectivament "alguns" vins de menu, s'haurien de treure !! poden produïr acidesa, mal de cap i problemes de salut greus :-)
Millor una copa de vi bó i/o acceptable, que no pas una ampolla de mata-rates damunt la taula !!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Algunes olors en els vins són conseqüència d'algun defecte