El millor escumós biodinàmic segons la premsa anglesa és català

La prestigiosa revista anglesa Decanter fa una tria d'una vintena de vins biodinàmics de tot el món i dos d'ells s'elaboren a Catalunya

La llista anglesa "Best of the best" del 2021 inclou un vi català

| 26/04/2022 a les 06:32h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Decanter , Decanter
Imatge il·lustrativa
Vins El Cep
Si fa pocs dies explicàvem què és la biodinàmica (en un article del sommelier Xavier Bassa) i us donàvem 5 exemples de vins catalans elaborats sota aquests preceptes, Decanter acaba de publicar un llistat d'una vintena de vins biodinàmics que els seus tastadors consideren dels millors del món. Tots els vins de la tria són vins elaborats per petits productors independents de tot el planeta que han estat tastats per l'equip de Decanter.

Com ens explicava el Xavier Bassa en l'article, "l'agricultura biodinàmica busca una integració en el medi, sense crear agressions i intentant agregar tota la fauna, flora i microorganismes locals, perquè tinguin el seu espai, i puguin desenvolupar-se sense perjudicar els cultius. S'intenta revitalitzar al màxim tota forma de vida que hi hagi present". És un enfocament holístic de l’agricultura que genera un cercle tancat en una finca.

El cas és que la revista de vins britànica Decanter ha parlat de vins elaborats sota aquests preceptes i ha inclòs 2 vins catalans en la seva tria. Un escumós, el Claror Paratge Qualificat Can Prats de Vins El Cep i un vi blanc de xarel·lo del celler Credo (VI-D-RE).

La selecció dels vins va ser testada i analitzada per tot l'equip de Decanter i en el cas de Vins el Cep el responsable de fer l'avaluació va ser el també conegut i prestigiós Master of Wine Pedro Ballesteros. Només quatre vins espanyols han estat seleccionats i el Claror ha estat l'únic vi escumós de la llista.
 

Claror Paratge Qualificat Can Prats


Claror va ser el primer vi escumós de la D.O. Cava elaborat seguint els principis de l'agricultura Biodinàmica amb l'anyada 2006. Provinent del Paratge de Can Prats, és un dels vuit paratges qualificats que actualment es poden trobar dins la D.O. Cava. Un paratge idíl·lic de 5,5 hectàrees de vinyes de Macabeu, Xarel·lo i Parellada plantades del 1960 al 1969. Un Cava fi i persistent. Molt franc i fresc, amb aromes fruiters de poma, ametlla torrada i subtils matisos minerals. Molt elegant i complex en boca. Per més informació, feu clic aquí.

Del VI-D-RE del celler Credo en destaquen que "és reductiu i fumat al nas, amb tons més tropicals al paladar. Pinya amb una nota floral per sota".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Us proposem tres bons vins (i molt econòmics) per acompanyar barbacoes i trobades amb amics amb l'arribada del bon temps
Imatge il·lustrativa
Torna el COTA, el primer festival de vins d’altura a la Masia la Torreta de Mediona el pròxim dissabte 28 de maig de 12 h a 20 h.
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein | Prodeca
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, organitza la participació d'un centenar d'empreses i 4 associacions al certamen que tindrà lloc del 15 al 17 de maig a Düsseldorf