restauració

Aquest és el restaurant més car del món sense estrella Michelin (i és a prop de Catalunya)

Un establiment amb una única taula amb 12 seients, en una experiència que canvia cada vegada que seu un grup diferent

, Barcelona, Catalunya | 18/04/2022 a les 08:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, restaurant més car del món, restaurants, estrella Michelin, Eïvissa
El restaurant situat al Hard Rock Cafe d'Eïvissa
El restaurant situat al Hard Rock Cafe d'Eïvissa | Sublimotion
La passió per la restauració i la cultura culinària és una de les senyes identitàries més profundes de la societat catalana. El país té una gran llista d'establiments amb estrella Michelin i professionals que són considerats els millors del planeta: des de Ferran Adrià, Carme Ruscalleda als cuiners més actuals, com els germans Roca, Jordi Cruz, Fina Puigdevall, Jordi Artal... la llista és molt llarga.

Tot i això, l'alta cuina suposa un cost per a la població, ja que el fet de poder gaudir d'un àpat en aquests establiments pot suposar un gran import de diners. Tot i això, el preu va lligar a la qualitat dels productes, a l'excel·lència de les elaboracions i a les creacions dels xefs. El restaurant més car del món, però, no queda gaire lluny de Catalunya.

 

Encara que els més cars amb estrella Michelin estiguin tots situats a la Xina, el Japó o als Estats Units -i en diversos països del nord d'Europa-, l'establiment més car de tot el planeta sense cap estrella es troba a Eïvissa. És el Sublimotion, el restaurant del xef Paco Roncero -que té dues Michelin a l'esquena- i que està situat a l'Hotel Hard Rock des del 2014. És un establiment arriscat, "una bogeria", en paraules dels seus creadors. És considerat un espectacle gastronòmic amb una tecnologia puntera. El preu, desorbitat: 1.650 euros per persona.

Només té 12 seients. La idea és que els que seuen en l'única taula disponible siguin els protagonistes en un ambient "absorbent". Les imatges parlen per si soles. La seva carta és immensa, però alguns dels seus plats més emblemàtics són els niguiris (de gamba vermella, navalla i pop), la vichyssoise d'ametlles i escamarlans, els ous amb caviar i plomes de patata o el foie rostit amb curri d'espinacs. En total suposen 41 plats en un menú degustació que faran les delícies dels privilegiats comensals que els ho puguin permetre.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

PRINCIPIA MATHEMATICA
Anònim, 24/04/2022 a les 22:18
+0
-0
Sublim!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Us proposem tres bons vins (i molt econòmics) per acompanyar barbacoes i trobades amb amics amb l'arribada del bon temps
Imatge il·lustrativa
Torna el COTA, el primer festival de vins d’altura a la Masia la Torreta de Mediona el pròxim dissabte 28 de maig de 12 h a 20 h.
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein | Prodeca
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, organitza la participació d'un centenar d'empreses i 4 associacions al certamen que tindrà lloc del 15 al 17 de maig a Düsseldorf