Tres grans vins escumosos per combinar amb la Mona de Pasqua

Us proposem un Cava rosat, un Cava i un Corpinnat dolç ideals per combinar amb postres dolces

Un escumós català treu medalla d'or abans de sortir al mercat

| 12/04/2022 a les 07:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Mona de Pasqua
Imatge il·lustrativa
La mona de Pasqua són les postres típiques catalanes que marquen la fi de l'abstinència de la Quaresma. Sembla que el nom pot provenir -hi ha algunes contradiccions- de l'àrab mouna o munna. Segons la Viquipèdia, la mona "és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca".

Les pastisseries han anat substituint l'ou de gallina per un ou de xocolata i han introduït el cacau en totes les seves versions. Per tant, aquests dies podrem tastar mones dolces on la mantega i el sucre seran els protagonistes, i mones només de xocolata, blanca, elaborada amb crema de cacau, o negra, amb llet o sense. Haurem de buscar, per tant, vins que segons el sucre de les postres acompanyin per la seva dolçor.

Nèctar Terrenal 2019


Celler: Llopart
Varietats: Xarel·lo i parellada
Corpinnat
Criança mínima: 20 mesos
Sucre: 36 gr/l
Un vi de postres amb bombolles on predominen els caramels, els cítrics i la fruita blanca madura. Un escumós especialment concebut per acompanyar harmònicament les postres dolces -maridatge d'afinitat- encara que també és ideal per prendre amb menjars agredolços, foies i formatges blaus.

Cava Bertha S. XXI Rosé Gran Reserva Brut


Celler: Bertha
Varietats: Pinot noir
DO: Cava
Criança mínima: 36 mesos
Sucre: 8 gr/l
Un cava rosat on predominen les notes fruita confitada, groselles, cítrics i llevats. Un escumós que ens pot acompanyar tot l'àpat previ a la mona, però que serà ideal amb mones de xocolata, ja que la seva petita aportació de sucre ens combinarà amb postres on el cacau és protagonista.

Malvasia Dolç de Freixenet


Celler: Freixenet
Varietats: Malvasia
DO: Cava
Criança: Segons anyada
Sucre: 52 gr/l
El cava Malvasia és un producte creat per maridar tota mena de dolços. El licor d'expedició s'elabora amb most de Malvasia de diferent anyada i vi anyenc que ha envellit en barrils de fusta de castanyer durant 20 anys. Destaca per les notes de xerès que li aporta el licor d'expedició que combinen a la perfecció amb tota classe de postres dolces.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Algunes olors en els vins són conseqüència d'algun defecte