Els vins catalans, més presents a Europa

L’Incavi estreny la col·laboració amb l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi, sumant esforços per abordar conjuntament els reptes actuals del sector

Aquest és el millor sommelier de Catalunya 2022

| 04/04/2022 a les 13:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Organització Internacional de la Vinya i el Vi, INCAVI
Imatge il·lustrativa
La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, ha mantingut una trobada amb Pau Roca, director general de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), reunió que s’ha celebrat a Paris, a la seu d’aquesta entitat. “Catalunya serà més present institucionalment en aquesta organització que vetlla per la vinya i el vi a nivell mundial i aquesta trobada és un primer pas per avançar plegats en la definició i la implementació de polítiques públiques del sector”, ha explicat la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells.

Durant la trobada s’ha aprofundit en els horitzons estratègics per als propers anys per tal de millorar la competitivitat i el valor dels vins catalans. Entre molts altres temes, s’ha incidit en les possibilitats de la tecnologia blockchain aplicada a la vinya i s’han establert línies de col·laboració conjunta en temes d’ampelografia i varietats de raïm.

L’OIV és un organisme intergovernamental de caràcter científic i tècnic que agrupa als actors del sector vitivinícola i fomenta la col·laboració entre ells. Té funcions d’informació, assessorament, harmonització, normalització i suport al sector vitivinícola i treballa amb una xarxa de més de mil experts a tot el món. Actualment en formen part 48 països dels cinc continents.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Santa Teca
Ruth Troyano
Durant quatre caps de setmana s'ofereixen propostes gastronòmiques amb espectacles culturals de petit format
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler | Perelada
Sergi Cortés
El nou celler, que abans d'obrir tenia més de 1200 peticions de visita, és el primer d'Europa en aconseguir la certificació 'Leed Gold' de sostenibilitat i ecoeficiència