Adrià diu que ​​​«els cambrers cobraran més que els advocats» i la xarxa bull

En una entrevista a El Mundo diu que "un cambrer a París en un bon restaurant guanya 6.000 euros bruts al mes. Però allà els menús valen 350 euros" i les crítiques li plouen a la xarxa.

4 grans vins catalans de muntanya que pots tastar el 30 de març

| 29/03/2022 a les 09:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, cambrers, Ferran Adrià
Ferran Adrià, en una foto d'arxiu
Ferran Adrià, en una foto d'arxiu | Flickr
En una entrevista al diari El Mundo pregunten a Ferran Adrià per la gestió de crisi que actualment estan fent els empresaris de l'hostaleria a causa a la pandèmia, les guerres, els preus dels carburants... i Adrià contesta que un dels problemes és que no hi ha cambrers. "Un restaurant què pot fer, si tot s'apuja de preu? Les primeres matèries, el personal... Què pot fer?". I tot seguit, etziba una frase que ha desfermat el malestar d'alguns internautes, "un cambrer, en dos o tres anys, cobrarà més que un advocat. Per què? Perquè no n'hi ha. Un cambrer a París en un bon restaurant guanya 6.000 euros bruts al mes. Però allà els menús valen 350 euros. És l'única manera", conclou.

El debat de si hi ha cambrers o no, acaba sempre derivant amb si se'ls paga un sou prou digne per les hores i la feina que fan. Quin tipus de cambrer? Amb quina formació? A quin tipus de restaurant? La reacció a les xarxes no s'ha fet esperar, Julen Bollain, doctor en Estudis sobre Desenvolupament i economista li ha contestat: "no se on viu aquest senyor, però actualment el salari d'un cambrer oscil·la entre els 800 i els 1400€ nets al mes. Per dignificar salarialment aquesta professió podries començar per pagar als becaris que treballen gratis als teus restaurants. Perquè la feina, es paga"
 
Els mems també s'han repetit i algun s'ha fet viral.
 
Un usuari de twitter es pregunta si quan vol dir "un" es refereix a una persona sola, a només un cambrer... i es queixa de "l'hosteleria pija en un país amb gairebé 300.000 establiments hotelers".
 
La polèmica de la falta de cambrers ve de lluny. I la dels baixos sous també. Fa uns mesos publicàvem una enganxada que tenia Adelf Morales, propietari del restaurant Topik de Barcelona, a les xarxes socials, amb Antonio Maestre, un periodista madrileny conegut per mantenir diverses polèmiques amb gent mediàtica com Santiago Segura o Iker Jiménez. L'enganxada era pel sou dels cambrers. Adelf comentava que "hi havia poques ganes de treballar" i parlava d'una experiència personal on "de dues persones donades d'alta a la Seguretat Social per començar a treballar, cap no s'ha presentat". La polèmica està servida.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
L'ampolla de vi portava un any tancada amb una serp verinosa dins perquè algunes cultures creuen que així té propietats medicinals
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
El ciclista eritreu Biniam Girmay celebrava el triomf amb una ampolla de 'prosecco' quan el tap li va esclatar i li va anar a l'ull.
Edicions anteriors de la Cavacursa
Edicions anteriors de la Cavacursa | Ferran Cardiel
Imatge il·lustrativa
La peça més rellevant del jaciment és un bol amb una inscripció en escriptura ibèrica i diverses llavors de raïm carbonitzades