novetats en vins catalans

Nova anyada del Llopart Vi·brant, un xarel·lo vermell de mínima intervenció

El celler presenta la collita 2021 d’aquest vi perlat d’agulla i treu al mercat poc més de 5000 ampolles

4 vins ideals per acompanyar 4 formatges catalans

| 28/03/2022 a les 10:20h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Llopart, vins catalans, Vi·brant, Llopart
Imatge il·lustrativa
Llopart llança la nova anyada 2021 del Vi·brant, un vi perlat d’agulla rosat, de Xarel·lo Vermell, elaborat amb una única fermentació acabada en ampolla que li permet mantenir unes bombolles espontànies, subtils i molt delicades, d’on li ve el nom de perlat.

Inicia la fermentació en dipòsit i s’embotella quan aquesta encara no ha acabat i perquè aquesta finalitzi a dins l’ampolla. Aquestes bombolles endògenes preserven la seva identitat de vi natural de mínima intervenció. 
La fermentació del Vi·brant  té lloc a partir de llevats indígenes propis, prèviament seleccionats, sense sulfits afegits, i fa una criança de quatre mesos amb les mares. Passat aquest temps, les ampolles es remouen per aclarir-les i es desgorgen manualment. 

El resultat és un vi rosat de bombolla ingràvida, lleuger i equilibrat, amb aromes de fruita fresca, com la pera, la maduixa i la grosella. També hi destaquen aromes de sotabosc, amb un fons de tènues notes de molla de pa.

El xarel·lo vermell, una varietat rosada molt escassa que Llopart ha anat recuperant en els darrers anys, és protagonista en el cupatge del Vi·brant. Aquest raïm, de pell rosada fruit d’una adaptació del xarel·lo tradicional, creix en tres terrasses de vinyes de muntanya ecològiques a tocar dels 400 metres sobre el nivell del mar. 

Per Jordi Bort, gerent de Llopart, "la percepció de la primera anyada del Vi·Brant va ser molt bona. Malauradament només vam fer-ne 983 ampolles. D'aquesta anyada, la 2021, n'hem pogut elaborar poc més de 5100 ampolles. És més fresca i balsàmica". Jessi Llopart, la propietària, recalca també "la poca intervenció com a segell de la casa".

Amb aquest vi Llopart explora noves tendències del món vinícola, a la vegada que pretén acostar-se a un públic més jove i amb patrons de consum diferents, més desenfadats i relaxats. Per això ha volgut buscar la sorpresa també amb el disseny de l’ampolla i el tancament.

La Vida Secreta de les Plantes


El Vi·brant s’emmarca dins "La Vida Secreta de les Plantes", el nom que engloba els vins que Llopart elabora en l’empara de la D.O Penedès i el most del celler: L’Enigma, el vi misteriós i efímer, de varietat secreta; el blanc jove Vitis, el Xarel·lo amb criança Clos dels Fòssils, el rosat de Sumoll, Carmí i el Most Flor de Xarel·lo, el most solidari del celler. Amb aquest distintiu volen transmetre la seva admiració cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació al medi sofisticats i fascinants.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers