Més formació en vi català i més vi català als restaurants

L'INCAVI i l'Associació Catalana de Sommeliers asignen un conveni per una millor divulgació del vi català als restaurants

| 16/03/2022 a les 10:56h
Especial: Formació
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vi Català, vi català, Associació Catalana de Sommeliers, ACS, INCAVI

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, i la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, han signat un conveni perquè les dues entitats avancin en la millora, actualització i sistematització de les ofertes formatives existents de sommeliers i en dotar de major protagonisme el sommelier com a prescriptor del vi català.
 


La presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, i la directora general de l'INCAVI, Alba Balcells, signant el conveni. Foto: INCAVI


L’objectiu d’aquesta col·laboració és reforçar projectes i àmbits clau com la formació en vi català i la presència d’aquest a les sales i a les cartes dels restaurants. “Treballarem plegats perquè els sommeliers siguin els prescriptors millor formats i informats per difondre el vi català als restaurants, cellers i botigues de vins”, ha explicat Alba Balcells. “Així podrem acostar el territori a les taules dels restaurants i contribuir a la generació de valor a les zones productores”, ha afegit.

Aquesta línia de treball és una de les estratègiques per l’INCAVI en aquest 2022, entenent que cal avançar per una major difusió dels vins catalans en àmbits clau com la restauració i l’hostaleria i que l’Associació Catalana de Sommeliers són uns col·laboradors clau per avançar en aquesta direcció.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Santa Teca
Ruth Troyano
Durant quatre caps de setmana s'ofereixen propostes gastronòmiques amb espectacles culturals de petit format
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler
Foudres del 'Temple', l'espai pels vins d'alta gamma del celler | Perelada
Sergi Cortés
El nou celler, que abans d'obrir tenia més de 1200 peticions de visita, és el primer d'Europa en aconseguir la certificació 'Leed Gold' de sostenibilitat i ecoeficiència