5 vins catalans entre els 50 millors de l'Estat segons la crítica

La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022

La llista anglesa "Best of the best" del 2021 inclou un vi català

| 10/03/2022 a les 06:07h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, akatavino
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Els Premis AkataVino van néixer el 2003 i cada any premien els millors vins de tot l'Estat. A la XIXa edició del concurs organitzat per la Revista & Guía de Vinos AkataVino -dirigida per Antonio Jesús Pérez i María Navarro-, una seixantena de sommeliers han tastat 3000 referències de 1000 cellers de tot l'Estat per decidir els vins guanyadors d'aquest 2022.

En un tast a cegues, alguns vins elaborats a Catalunya han obtingut premi al millor vi de la zona. 
 

Millors vins catalans dels Premis Akatavino


Albet i Noya Chardonnay Col·lecció 2016

Guardonat com a millor Penedès, és un vi que també ha estat premiat entre els 10 millors chardonnays del concurs "Chardonnays du Monde". Un vi que fementa i es cria vuit mesos en botes de roure i que podeu trobar al mercat a un preu aproximat de 20 euros.

Etern de Ritme Celler 2016

Ritme Celler, el projecte del Priorat d'Albert Jané, aconsegueix el premi al millor vi d'aquesta zona amb el vi Etern 2016. Un vi que prové de vinyes de garnatxa i carinyena de la Vilella Alta. Es cria durant 10 mesos en botes de roure. El trobareu al mercat a uns 45 euros.

Saó Expressiu 2018 de Mas Blanch i Jové

Un vi de garnatxa, cabernet sauvignon i ull de llebre, guardonat com el millor vi de la zona de Costers del Segre. Un vi que macera 20 dies i que té una criança de 14 mesos en botes noves de roure francès i americà de torrat mitjà i lleuger. El trobareu al mercat per uns 20 euros.

Sa Illa 2017 de Cellers d'en Guilla

Sa Illa 2017 de Cellers d’en Guilla ha triomfat a la zona de l'Empordà. Un vi negre que trobareu a un preu aproximat de 34 euros i que està elaborat amb un 100% de samsó -carinyena-. Maceració llarga i 18 mesos de criança.

Analema Negre de Nit 2018

Escollit com el millor vi del Montsant. Un vi elaborat 100% amb la varietat garnatxa peluda. Un vi de producció molt limitada -només 600 ampolles- i que val uns 50 euros.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Monica Volpin, Pixabay
Sergi Cortés
Us recomanem tres vins de varietats tradicionals catalanes, molt originals i que segurament no coneixeu