Raventós Codorníu se suma al Pacte Mundial de Nacions Unides

El Pacte Mundial és la iniciativa de sostenibilitat col·laborativa més gran del món, amb més de 19.000 entitats adherides a més de 160 països

Can Matons, els nous vins de pansa blanca de la DO Alella

| 03/03/2022 a les 15:28h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Raventós Codorníu
Imatge il·lustrativa
Raventós Codorníu s'ha sumat al Pacte Mundial de les Nacions Unides, com a soci d'aquesta iniciativa a l'Estat, avançant així en el seu full de ruta de sostenibilitat, sumant aquesta iniciativa al projecte de caves ecològics i als seus compromisos amb l'Agenda 2030.

L'adhesió al Pacte Mundial implica que Raventós Codorníu es compromet a alinear les seves operacions amb els Deu Principis universalment acceptats a les àrees de drets humans, normes laborals, mediambientals, de lluita contra la corrupció, i de suport als objectius de les Nacions Unides, avui dia plasmats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
 

Sergio Fuster. Foto: Codorníu
 


"Des de Raventós Codorníu donem suport al Pacte Mundial de les Nacions Unides i subscrivim cadascun dels seus principis i valors a la recerca d'una societat millor amb l'entorn, les comunitats socials i el medi ambient", assegura Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu. "Amb la nostra participació i mitjançant el nostre projecte de sostenibilitat, aspirem a convertir-nos en una inspiració per a tot el sector vitivinícola, gastronòmic i per a tot l'ecosistema econòmic espanyol".

Raventós Codorníu: una companyia compromesa amb els ODS


Raventós Codorníu treballa en diversos àmbits on pot tenir un paper determinant. En relació amb salut i benestar, la firma treballa per millorar la salut de la comunitat de viticultors amb què treballa, així com del consumidor mitjançant la reducció d'ús d'insecticides, una exposició menor a pesticides i productes químics nocius per a la salut. El 2025, el 90% del raïm recol·lectat per Raventós Codorníu serà ecològic.

Pel que fa a la igualtat de gènere, des de Raventós Codorníu es garanteix la igualtat d'oportunitats en processos de selecció per a tots els llocs de treball, i ha implementat un canal segur, privat i anònim per fer qualsevol tipus de denúncia i garantir un ambient laboral segur i distès. La companyia també treballa perquè el 50% de l'energia que utilitza als seus centres procedeixi d'autoproducció mitjançant fonts renovables el 2030.

A nivell laboral, el 2022 el 75% dels contractes amb viticultors de Raventós Codorníu ja són plurianuals i amb preus que asseguren la viabilitat de les explotacions agrícoles; el 2030 arribarà al 100%.

A més, a través dels objectius de Raimat Natura, Raventós Codorníu també contribueix a preservar i potenciar la vida dels ecosistemes terrestres amb projectes entorn espècies autòctones en perill d'extinció com la tortuga leprosa, l'ovella xisqueta, la fura comuna; o, de manera més global, amb el replantat d'arbres.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Cedida
La Plaça Catalunya serà l'escenari per donar a conèixer el producte local, la cuina i la clotxa de les Terres de Mestral