Vols tastar 4 grans vins de muntanya? Et proposem fer un tast inèdit a la botiga Vins & Co, al carrer Aribau número 177 de Barcelona. 4 vins de clima continental, de cellers i vinyes situades en alçada, que elaboren vins de gran qualitat, minerals i amb grans acideses. Vins diferents, de quatre projectes d'una Catalunya vinícola que has de conèixer.
Tast inèdit guiat de 4 vins de muntanya catalans
Lloc: Botiga Vins & Co
Adreça: C/ Aribau 177 baixos
Dia: 30 de març
Hora: 19:00 h.
Preu: 25 euros
Aforament limitat
COMPRAR L'ENTRADA AQUÍ

Els 4 vins de muntanya a tastar amb un sommelier de Vins & Co
Campgran de Cal Mandrat
Projecte de Javier Guell i Silvia Gaminde a la Cerdanya, a 1200 metres en altitud, a Montellà i Martinet. Campgran és un vi blanc ecològic elaborat amb 80% Riesling i 20% Gewüztraminer. Pertany a una vinya plantada el 2016 a 1250 m d'altitud.
La climatologia complexa d’alta muntanya i una elaboració delicada, aporten al vi una sedositat i untuositat excepcionals. Va estar en contacte amb les seves lies fines 60% en dipòsit d'inoxidable i 40% en bota de roure francès. Es van embotellar 1200 ampolles el 8 de febrer de 2021. El clima li dona un caràcter únic i el prepara per a poder evolucionar de forma sorprenent a l’ampolla gràcies a la seva acidesa natural. Un vi delicat, amb notes florals i cítriques i una bona acidesa típica dels vins de muntanya. Imprescindible.
PVP: 25 euros
Cérvoles Blanc
El celler Cérvoles, situat a La Pobla de Cérvoles, a Les Garrigues, va ser un dels primers projectes de viticultura de muntanya de Catalunya. "El somni dels vins de muntanya de Tomàs Cusiné", diu el seu propietari, Tomàs Cusiné, també l'amo del celler Castell del Remei i Cara Nord).
Amb vinyes situades entre els 700 i els 800 metres d'altitud i un clima mediterrani continental, el Cérvoles Blanc -macabeu i chardonnay- és un vi concentrat i mineral. La seva criança d'entre sis i vuit mesos li aporta un marcat fons de pastisseria i unes notes fumades. També hi trobareu mel, llimona, vainilles i fruites com mandarina o pinya. Un gran vi blanc!
PVP: 22,90 euros
Brocada 21 del Celler Miquel Roca
Miquel Roca està situat a la Vall de Barcedana (Pallars Jussà), al vessant nord del Montsec de Rúbies. El celler està situat concretament al poble de Sant Cristòfol de la Vall.
Vi negre elaborat 100% amb brocada -varietat que prové genèticament ve del trepat-, que neix de dues parcel·les de vinyes de 30 anys situades al voltant dels 700 metres d'altitud.
Raïm seleccionat a la vinya i collit a mà, amb fermentació espontània i maceració amb les pells fins gairebé el final de la fermentació per extreure al màxim les aromes. Estabilització molt suau i sense filtrar. El resultat, un vi amb la fruita vermella com a protagonista, delicat i amb tanins suaus, que val més del que costa.
PVP: 9 euros
Biu de Batlliu de Sort
Celler situat al Pallars Sobirà, concretament a Sort, conduït pel Josep, un exbanquer convertit en pagès vocacional, que elabora vins de muntanya amb l'ajuda del Pep Aguilar i el Patri Morillo, dos enòlegs de prestigi (del celler Comunica). Una de les seves gammes és la Biu, amb un blanc de riesling i un negre de pinot noir, tots dos emparats a la DO Costers del Segre.
El pinot noir, el protagonista del tast, prové de vinyes entre 850 i 985 metres d'altitud. Es cria 10 mesos en la mateixa tina d'inoxidable i no es filtra ni es clarifica. Mineralitat marcada, fruita (gerds i mores), amb bon recorregut per envellir. Un pinot noir original, lleuger però amb molt de caràcter.
PVP: 15 euros