Nou projecte d'IA de Codorníu per la gestió eficient a la producció alimentària

Amb un pressupost de 5,1M€ -3M€ en ajuts Next Generation- per una gestió industrial intel·ligent, predictiva i més eficient, gràcies a les noves tecnologies

'The Guardian' recomana un "deliciós" vi català de la DO Terra Alta

| 23/02/2022 a les 18:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi i tecnologia, Codorníu
Noves tecnologíes en la indústria alimentària
Noves tecnologíes en la indústria alimentària
Un consorci de set empreses liderat per Raventós Codorníu ha engegat un ambiciós projecte per aplicar la Intel·ligència Artificial als processos de producció de la indústria alimentària. Es tracta d'ALIMENT 21 – Indústria alimentària intel·ligent del segle XXI, que té com a principal objectiu incrementar l'eficiència de la gestió industrial al sector alimentari, augmentar-ne la qualitat i seguretat i reduir-ne l'impacte ambiental (consum energètic i hídric) aplicant noves tecnologies, principalment la Intel·ligència Artificial.

ALIMENT 21 compta amb un pressupost de 5.116.810 € i amb una ajuda de 3.097.895 €. Està subvencionat pel CDTI (Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial) amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació i cofinançat pels Fons Europeus Next Generation i es tracta de l'únic projecte d'alimentació aprovat a la convocatòria 2021 del programa estatal “Misiones, Ciència i Innovació”.

El projecte, que acaba de començar i finalitza el 2024, el fan de forma consorciada tres companyies del sector alimentari (Codorníu i les càrnies Aldelís i Prolongo) i quatre enginyeries o proveïdors tecnològics.

Avançant cap a la indústria 4.0


Codorníu, que en aquest projecte compta amb l'ajuda del centre tecnològic de la Universitat Politècnica de Catalunya, avança des de fa anys cap a la indústria 4.0, que aprofita tecnologies com la Intel·ligència Artificial per guanyar eficiència i competitivitat. El seu objectiu és optimitzar tots els processos (des de la vinya fins a l'expedició de l'ampolla): millorar la presa de decisions (gràcies a la monitorització de vinyes o de la línia de producció); ser més sostenibles reduint consums energètics i daigua; millorar la innovació dels caves, etc.

També s'utilitzaran dades d'altres sistemes i de sensors IoT per desenvolupar escenaris predictius i prescriptius orientats a millorar la producció de manera més sostenible al sector agroalimentari.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Xavier Bassa
"Es va posar de moda tenir a la taula una ampolla de Château Romassan Rosé de Domaines Ott, un rosat de la Provença amb un color exageradament pàl·lid que en escampar-se en aquests ambients luxosos la resta de cellers van voler imitar"
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit de 6 vins de mínima intervenció, ja siguin brisats, escumosos, "orange" o de qualsevol color...
Imatge il·lustrativa
Monica Volpin, Pixabay
Sergi Cortés
Us recomanem tres vins de varietats tradicionals catalanes, molt originals i que segurament no coneixeu