Aquest és el millor vi negre català segons 'La Guia de Vinos'

La guia editada per La Vanguardia escull els millors vins i els millors projectes enoturístics

David Beckham explica amb quin vi va conquerir la seva dona Victòria

| 14/02/2022 a les 11:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, 'La Guia de Vinos'
Celler Purgatori de Família Torres
Celler Purgatori de Família Torres
Ferran Centelles, Meritxell Falgueras, Alicia Estrada, Zoltan Nagy o Lluís Tolosa són alguns dels noms dels tastadors que han recomanat els 100 vins que surten a la guia de La Vanguardia. La guia, que ha sortit a la venda aquest cap de setmana a un preu de 9,95 €, incorpora enguany premis als millors vins, als millors professionals i als millors projectes d'enoturisme de tot l'Estat.

Premi al millor vi negre català per al Purgatori 2018 de Família Torres


El Purgatori, de la DO Costers del Segre, ha estat el millor vi negre de Catalunya segons els tastadors de la guia, que comenten del vi que "en pocs anys ha mostrat el gran potencial de la fincal’Aranyó, creada el 1770 des de l'abadia de Montserrat". Aquest vi també va ser escollit millor vi negre pels premis Vinari tal com vam informar el passat novembre.
 

Un vi elaborat amb carinyena, garnatxa i sirà, amb una criança de 15 a 18 mesos en botes. Un vi de gran complexitat on destaquen les aromes de cireres, nabius i gerds, i les notes especiades de la criança.

Premi Millor projecte d'Enoturisme


El premi al millor projecte d'enoturisme ha recaigut al celler empordanès Perelada. Aquest any s'inaugura el nou celler dissenyat per RCR Arquitectos (Premi Pritzker 2017). Tal com comenten a la guia de La Vanguardia "és el primer celler d'Europa amb certificat LEED Gold, el certificat ambiental i energètic més prestigiós del món. És el projecte més ambiciós d'enoturisme a Catalunya i el projecte més ampli, complet i diversificat de l'enoturisme a Espanya".

​Premi Millor vi escumós


El Kripta Gran Reserva 2013 s'ha emportat el premi al millor escumós. Diuen d'ell a la guia que "el Kripta Gran Reserva va néixer el 1978 per genialitat d'Agustí Torelló Mata, un dels grans personatges del sector del cava". 
Un dels grans caves de Catalunya, tant pel seu contingut com pel seu continent -una ampolla en forma d'àmfora romana-. Un cava complex, amb un excel·lent equilibri entre fruita i brioixeria i amb una bombolla finíssima, fruit de la seva llarga criança.

Alguns dels altres premis destacats per la 'Guia de vinos'


Premi al Lideratge Enològic: Joan Soler (DO Pla de Bages)
Premi Joves Promeses: Entrebosc (DO Pla de Bages)
Premi a la Trajectòria Professional: Carles Esteva (Can Ràfols dels Caus, DO Penedès)
Premi Vinyes Velles Úniques: La Pell Brisat 2018 (Lagravera, Sense DO)
Premi Identitat Vitivinícola: Abadal Arboset 2017 (Abadal, DO Pla de Bages)
Premi Millor Llibre de Vins: "La Botella 18", de Ferran Centelles
Premi Creativitat Enològica: Dolç de Foc Flama (Abadal & David Seijas, DO Pla de Bages)
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Us proposem tres bons vins (i molt econòmics) per acompanyar barbacoes i trobades amb amics amb l'arribada del bon temps
Imatge il·lustrativa
Torna el COTA, el primer festival de vins d’altura a la Masia la Torreta de Mediona el pròxim dissabte 28 de maig de 12 h a 20 h.
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein | Prodeca
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, organitza la participació d'un centenar d'empreses i 4 associacions al certamen que tindrà lloc del 15 al 17 de maig a Düsseldorf