receptes de cuina fàcils

L'espectacular maridatge d'un vermut que et sorprendrà i voldràs fer a casa

Foie micuit caramel·litzat i Vermut Padró & Co Rojo Amargo

Un restaurant català, el millor de tot l'Estat segons TheFork

| 01/02/2022 a les 17:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, maridatge , maridatge, receptes de cuina maridades, Vermut Padró & Co, vermut
Imatge il·lustrativa

Avui farem un maridatge sorprenent i diferent utilitzant un gran Vermut, el Vermut Padró & Co Rojo Amargo. Acompanyem aquest saborós vermut amb un foie micuit caramel·litzat, creant una combinació perfecta per a un aperitiu tant diferent i sorprenent com senzill d'elaborar.

La marcada amargor d'aquesta beguda es deu a la seva doble infusió de botànics, la qual cosa li confereix aquest característic sabor que recorda als vermuts italians més intensos.

Es tracta d'una beguda de gran volum en boca, capaç d'acompanyar la untuositat del foie. L'elevada quantitat de greix del micuit es veurà compensada amb el grau alcohòlic del vermut, que ens ajudarà a netejar el paladar després de cada mossegada, convidant a menjar més i més.

Així mateix, com és ben sabut, el sucre cremat i convertit en caramel ens proporciona aromes torrats, així com un gust amarg que crearà una sinèrgia perfecta amb aquest vermut. Una explosió de sabors que heu de tastar ja que l'elaboració és ben senzilla.

Recomanem servir aquest foie amb una torrada per a untar i acompanyar-ho amb melmelada de taronja amarga, afegint matisos a la combinació amb el nostre vermut.
 


 Ingredients necessaris

1 Foie micuit
1 Cullerada de sucre blanc
Diverses llesques de pa
1 Cullerada de melmelada de taronja

 Elaboració del plat

Tirem sobre el foie la cullerada de sucre blanc, formant una capa ben distribuïda per tota la superfície del micuit.
Cremem amb el bufador el sucre, evitant que s'enfosqueixi massa el caramel.
Tallem diverses llesques de pa i les torrem.
Untem el foie sobre el pa.
Recomanem servir-lo amb una mica de melmelada de taronja.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Us proposem tres bons vins (i molt econòmics) per acompanyar barbacoes i trobades amb amics amb l'arribada del bon temps
Imatge il·lustrativa
Torna el COTA, el primer festival de vins d’altura a la Masia la Torreta de Mediona el pròxim dissabte 28 de maig de 12 h a 20 h.
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein
L'estand de Catalunya en una edició anterior de Prowein | Prodeca
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant Prodeca, organitza la participació d'un centenar d'empreses i 4 associacions al certamen que tindrà lloc del 15 al 17 de maig a Düsseldorf