Masia Pairal Can Carreras Garnatxa, una delícia a preu d'escàndol

Tant si us agraden els vins dolços com si no, heu de tastar aquesta garnatxa empordanesa

Un restaurant català, el millor de tot l'Estat segons TheFork

| 27/01/2022 a les 10:16h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Masia Pairal Can Carreras Garnatxa, vi català, DO EMpordà
Botes velles que guarden garnatxes velles al celler Martí Fabra
Botes velles que guarden garnatxes velles al celler Martí Fabra
Com diu Màrius Fuertes, el celler Martí Fabra està situat en una masia del segle XII (a Sant Climent Sescebes) on es produeixen vins des de generacions incomptables i amb una història de viticultura familiar que arrenca el 1305.

Emparat sota la DO Empordà, el Masia Pairal Can Carreras Garnatxa és un vi dolç que prové de raïms de vinyes velles de garnatxa blanca i de garnatxa roja. Un cop vinificat, el vi envelleix set anys en botes de 500 litres. Part d’aquest vi traspassat, va a les botes més antigues de la casa per enriquir les soleres velles. Cada vegada que s’embotella aquest vi, s’extreu només un percentatge petit de garnatxa per tal de no perdre l’antiguitat de la solera. 

No té anyada, ja que part del vi prové d'aquestes soleres de les quals ni el celler sap l'any que es van començar a utilitzar les botes. Diuen els seus elaboradors, el celler empordanès Martí Fabra, "que les botes com a mínim fa tres generacions que són al celler i mai s'hi ha deixat d'envellir garnatxa".

Fixeu-vos si són antigues que les mesuren en càrregues. Les botes més grans, mesuren 45 càrregues, i també n’hi ha de 30 i de 15. Una càrrega equival a 8 mallals, i un mallal a 16 porrons. "Són mesures antigues", diuen al celler, "prèvies al sistema mètric i són la mostra de la pervivència de la tradició vinícola de casa nostra".

Masia Pairal Can Carreras Garnatxa


Trobareu les aromes que ha de tenir un gran vi dolç de garnatxa empordanès. Potent  i complex, amb aromes d'orellanes, panses, mel, cafè, fruits secs... En boca és ampli, untuós i molt persistent. Té un postgust molt llarg i molt agradable. Una de les millors opcions per fer una sobretaula o per aperitius. Ideal amb galetes, fruits secs, mel, confitures, fetge gras o formatge blau. Ah, i el millor de tot és el seu preu; uns 15 euros, un regal per tant de vi.


Perquè el recomanem?
El recomanem molt perquè pagant poc més de 15 euros estareu tastant 3 generacions de vi i perquè reivindiquem les garnatxes dolces de l'Empordà. Molt de vi en només 50 cl. Sublim.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Et proposem un tast inèdit 5 dels millors vins monovarietals segons "La Guia de Vins de Catalunya"
Imatge il·lustrativa
Xavi Bassa
Algunes olors en els vins són conseqüència d'algun defecte