Emparat sota la DO Empordà, el Masia Pairal Can Carreras Garnatxa és un vi dolç que prové de raïms de vinyes velles de garnatxa blanca i de garnatxa roja. Un cop vinificat, el vi envelleix set anys en botes de 500 litres. Part d’aquest vi traspassat, va a les botes més antigues de la casa per enriquir les soleres velles. Cada vegada que s’embotella aquest vi, s’extreu només un percentatge petit de garnatxa per tal de no perdre l’antiguitat de la solera.
No té anyada, ja que part del vi prové d'aquestes soleres de les quals ni el celler sap l'any que es van començar a utilitzar les botes. Diuen els seus elaboradors, el celler empordanès Martí Fabra, "que les botes com a mínim fa tres generacions que són al celler i mai s'hi ha deixat d'envellir garnatxa".
Fixeu-vos si són antigues que les mesuren en càrregues. Les botes més grans, mesuren 45 càrregues, i també n’hi ha de 30 i de 15. Una càrrega equival a 8 mallals, i un mallal a 16 porrons. "Són mesures antigues", diuen al celler, "prèvies al sistema mètric i són la mostra de la pervivència de la tradició vinícola de casa nostra".

Masia Pairal Can Carreras Garnatxa
Trobareu les aromes que ha de tenir un gran vi dolç de garnatxa empordanès. Potent i complex, amb aromes d'orellanes, panses, mel, cafè, fruits secs... En boca és ampli, untuós i molt persistent. Té un postgust molt llarg i molt agradable. Una de les millors opcions per fer una sobretaula o per aperitius. Ideal amb galetes, fruits secs, mel, confitures, fetge gras o formatge blau. Ah, i el millor de tot és el seu preu; uns 15 euros, un regal per tant de vi.
Perquè el recomanem?
El recomanem molt perquè pagant poc més de 15 euros estareu tastant 3 generacions de vi i perquè reivindiquem les garnatxes dolces de l'Empordà. Molt de vi en només 50 cl. Sublim.