Perill! Algunes tècniques que mai heu d'imitar quan obriu un escumós

La mexicana Lucía Méndez fa el ridícul parlant de vins: Era 'tempranillo'? Sí, eran las 11...

| 27/12/2021 a les 09:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, sabrage, cava, escumós, Sabrage
El grau de pressió d'un escumós es determina per la quantitat de gas carbònic que hi ha en el vi. Normalment, es quantifica per una escala de pressió atmosfèrica i pot arribar als vins fins a un màxim de 6 atmosferes (ATM) a l'ampolla. Una ampolla de Cava o Corpinnat suporta fàcilment 4 atmosferes de pressió, cosa que equival a la pressió que suporta una roda de camió. És per això que cal tenir una especial cura quan obrim aquestes ampolles. No és la primera vegada que algú es queda sense un ull, es lesiona greument alguna part de la cara o es talla amb el vidre per obrir l'ampolla d'alguna manera "poc convencional".

Us mostrem una sèrie de vídeos del que heu de fer i el que no (si no teniu molta experiència) quan obriu ampolles amb bombolles perquè pot arribar a ser perillós.
El primer vídeo, des de l'hemisferi sud, ens expliquen com s'ha d'obrir una ampolla... (o no).

Recordeu que mai, absolutament mai, heu d'obrir l'ampolla utilitzant la boca

"Le sabrage" és una tècnica que es va popularitzar a la Revolució Francesa quan els soldats utilitzaven els "sables" per obrir les seves ampolles. Segons explicava Jaume Gramona a La Vanguardia ara fa un any, "La tècnica té el seu risc, ja que es corre el perill que es trenqui l'ampolla, per això cal tenir en compte una sèrie de trucs per no acabar fent el ridícul per intentar fer-se el mascle".
 
Però compte, que normalment no surt bé, si no mireu a continuació quins desastres.
 

Sobretot, mai obriu les ampolles a prop de cap cara. Per acabar, us deixem un recopilatori de despropòsits a l'hora d'obrir ampolles que mai heu d'intentar imitar.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Caelus surt d'una vinya ubicada a 390 m d’altura amb un clima suau
Imatge il·lustrativa
Grup Freixenet, entre les 100 millors empreses per treballar a Espanya, segons la llista anual publicada per Forbes.
Imatge il·lustrativa
Temps de Vi
Vins, gastronomia i música seran els protagonistes a aprtir del 8 de juny a Vilanova