Perill! Algunes tècniques que mai heu d'imitar quan obriu un escumós

La mexicana Lucía Méndez fa el ridícul parlant de vins: Era 'tempranillo'? Sí, eran las 11...

| 27/12/2021 a les 09:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vídeos, sabrage, cava, escumós, Sabrage
El grau de pressió d'un escumós es determina per la quantitat de gas carbònic que hi ha en el vi. Normalment, es quantifica per una escala de pressió atmosfèrica i pot arribar als vins fins a un màxim de 6 atmosferes (ATM) a l'ampolla. Una ampolla de Cava o Corpinnat suporta fàcilment 4 atmosferes de pressió, cosa que equival a la pressió que suporta una roda de camió. És per això que cal tenir una especial cura quan obrim aquestes ampolles. No és la primera vegada que algú es queda sense un ull, es lesiona greument alguna part de la cara o es talla amb el vidre per obrir l'ampolla d'alguna manera "poc convencional".

Us mostrem una sèrie de vídeos del que heu de fer i el que no (si no teniu molta experiència) quan obriu ampolles amb bombolles perquè pot arribar a ser perillós.
El primer vídeo, des de l'hemisferi sud, ens expliquen com s'ha d'obrir una ampolla... (o no).

Recordeu que mai, absolutament mai, heu d'obrir l'ampolla utilitzant la boca

"Le sabrage" és una tècnica que es va popularitzar a la Revolució Francesa quan els soldats utilitzaven els "sables" per obrir les seves ampolles. Segons explicava Jaume Gramona a La Vanguardia ara fa un any, "La tècnica té el seu risc, ja que es corre el perill que es trenqui l'ampolla, per això cal tenir en compte una sèrie de trucs per no acabar fent el ridícul per intentar fer-se el mascle".
 
Però compte, que normalment no surt bé, si no mireu a continuació quins desastres.
 

Sobretot, mai obriu les ampolles a prop de cap cara. Per acabar, us deixem un recopilatori de despropòsits a l'hora d'obrir ampolles que mai heu d'intentar imitar.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Joan Arrufí
Joan Arrufí | Arxiu Cupatges
Joan Arrufí ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya per advertir dels riscos de la massificació eòlica a la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Es posposa la Barcelona Wine Week, la DO Terra Alta a Decanter o la compra de Bolney Wine Estate per Henkell Freixenet, alguns dels destacats
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El consum de vi a l'Estat creix per quart mes consecutiu (+12%)