A casa

Sis fòrmules senzilles per eliminar les taques de vi negre

La sal, la llet i el vi blanc són bons aliats, tot i que el detergent, combinat amb altres productes, també ajuden a fer-les marxar

Una manera ràpida i eficaç per treure les taques de vi negre

, Barcelona, Catalunya | 20/12/2021 a les 10:52h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, taca, vi negre, fòrmules, netejar
Eliminar taques de vi negre no és tan difícil com pensàvem
Eliminar taques de vi negre no és tan difícil com pensàvem | Pixabay
S'acosten dies de dinars i sopars llargs, amb taules plenes de copes i, gairebé sempre, taques de vi a la roba i a les estovalles. Si tenim la sort que ens cau vi blanc, no hi ha problema, però quan la copa està plena de vi negre salten totes les alarmes. I és que és sabut per tothom que el vi negre és ben difícil de treure. Hi ha sis truquets que t'ajudaran a eliminar les taques de vi. 

Si has tacat les estovalles, tenim tres opcions senzilles: sal, llet i vi blanc. La primera, posar-hi sal després d'absorvir el vi tant com es pugui amb paper de cuina. La sal xuclarà el vi i, un cop seca i retirada, desapareixerà completament la taca. El segon truc és posar la part d'estovalles tacada en un recipient amb llet bullent: la taca anirà desapareixent poc a poc. Finalment, netejar la taca de vi negre amb vi blanc: no s'ha de fregar la tela, el vi negre es diluirà totsol en el vi blanc.

Si la taca és a la roba, hem d'optar per unes altres fòrmules. La primera és barrejar detergent i vinagre blanc: primer es cobreix la taca amb el vinagre i després es frega amb el detergent i la taca desapareix. Una altra opció és utilitzar aigua oxigenada i detergent líquid: la barreja absorcirà la taca i després només has de posar la peça de roba a la rentadora. La roba blanca accepta també el lleixiu, tot i que aquesta ha de ser l'última opció.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Joan Arrufí
Joan Arrufí | Arxiu Cupatges
Joan Arrufí ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya per advertir dels riscos de la massificació eòlica a la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Es posposa la Barcelona Wine Week, la DO Terra Alta a Decanter o la compra de Bolney Wine Estate per Henkell Freixenet, alguns dels destacats
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El consum de vi a l'Estat creix per quart mes consecutiu (+12%)