Aquest és un dels 3 millors vins de Catalunya segons «La Guia»

Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta

6 lectures imprescindibles per comprendre el món del vi

| 05/12/2021 a les 08:49h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, La Guia, Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012
Imatge il·lustrativa
Tal i com publicàvem en aquest article, tres vins escumosos han estat els vins millor puntuats a l’edició d’enguany de La Guia de Vins de Catalunya: Enoteca Gramona Brut Nature 2006, de Gramona; Turó d’en Mota 2007, de Recaredo; i Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012. De les 1248 referències tastades, per primera vegada en les 14 edicions de La Guia, han empatat tres vins al capdavant. 

Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012, de Sabaté i Coca


Elaborat pel celler de Sant Sadurní Sabaté i Coca (Castellroig), podeu trobar aquest excel·lent escumós amb el segell Corpinnat per uns 35 euros l'ampolla. Prové de raïms de xarel·lo de la finca Terroja (és obligat que tasteu el vi tranquil que porta aquest mateix nom, Terroja). Una part del vi base fermenta en bótes de castanyer per després fer una criança en ampolla de 50 mesos.
El resultat és un escumós potent, complex i madur, però alhora molt fresc. Destaca per les notes de fruita tropical madura amb tocs de mel i balsàmics. Les herbes aromàtiques típiques mediterrànies (i de la varietat xarel·lo) com el fonoll i la farigola es combinen amb les notes torrades de la criança. Un gran escumós amb el segell Corpinnat que us combinarà perfectament amb plats com arrossos, pasta o carns, però també us aguantarà qualsevol àpat potent nadalenc.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
"Ángel de Viñas" és la iniciativa que González Byass i la seva Fundació han creat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Madrid per recuperar i cuidar vinyes velles.
Sala de Can Jubany.
Sala de Can Jubany. | Can Jubany
Can Jubany, elegit el restaurant favorit dels espanyols el 2021
Imatge il·lustrativa
CIM
El Centre d’Interpretació de la Malvasia reprèn el cicle de tastos que mostra la seva història i les diferents vinificacions dels vins de Malvasia de Sitges