coronavirus

Els bars, resignats amb l'entrada en vigor del certificat Covid

Els cambrers detecten problemes a l'hora de validar els codis QR dels documents en paper

La restauració veu amb bons ulls l'ús del passaport Covid però té dubtes

, Barcelona, Catalunya | 03/12/2021 a les 11:07h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, vacuna, virus, Covid-19, salut, coronavirus, restriccions, pandèmia, Catalunya, certificat Covid, Covid
Validació del certificat Covid a l'entrada d'una cafeteria de Barcelona.
Validació del certificat Covid a l'entrada d'una cafeteria de Barcelona. | Frederic Esteve
Els bars han entomat amb resignació la segona entrada en vigor del certificat Covid aquest divendres, després de la suspensió la setmana passada pels problemes tècnics de l'aplicació La Meva Salut.

Els cambrers lamenten la feina afegida que els suposa, sobretot, la comprovació de les dades en els moments que es concentren els clients. "Als pics de feina és una tocada de nassos, demanar el certificat, el DNI i escanejar-lo quan tens molta feina et retarda molt. I la gent ve amb pressa i no es vol esperar. És una pèrdua de temps la veritat", ha lamentat Ismael Castro, cambrer de barra del Restaurant Los Gallos.

D'altra banda, els cambrers han detectat problemes a l'hora de validar els codis QR dels documents en paper. En alguns casos no s'ha pogut validar el certificat i en d'altres s'ha constatat que el sistema triga molt més a reconèixer els codis impresos que els de l'aplicació, que en general no ha donat problemes.

Per exemple, Fèlix Giménez, client del Bar del Clínic, ha hagut d'esperar una estona fins que li han pogut validar el passi en paper perquè d'inici el sistema no reconeix el codi. D'altra banda, Giménez ha lamentat "les incongruències" en la implementació del certificat Covid als bars i restaurants. "No sé si l'empleada que ha pres nota està vacunada", ha dit.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
"Ángel de Viñas" és la iniciativa que González Byass i la seva Fundació han creat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Madrid per recuperar i cuidar vinyes velles.
Sala de Can Jubany.
Sala de Can Jubany. | Can Jubany
Can Jubany, elegit el restaurant favorit dels espanyols el 2021
Imatge il·lustrativa
CIM
El Centre d’Interpretació de la Malvasia reprèn el cicle de tastos que mostra la seva història i les diferents vinificacions dels vins de Malvasia de Sitges