Un vi del Penedès, entre «els 50 millors vins per Nadal» segons The Guardian

David Williams, del diari The Guardian, ha publicat els 50 millors vins per aquest Nadal

| 01/12/2021 a les 16:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, The Guardian, Can Sumoi Ancestral Montònega
Pepe Raventós
Pepe Raventós | Web Ravenntós i Blanc
David Williams, periodista de vins i gastronomia del diari britànic The Guarrdian, recomana 50 vins per aquest Nadal i inclou un escumós del Penedès, l'única referència catalana, en la seva tria. "Des de 'gangues' fins a xampanys elegants, les millors ampolles que s'adapten a qualsevol pressupost", introdueix, i mostra 50 vins de tots els països i estils, on només un és català.

Can Sumoi Ancestral Montònega. Catalunya, 2020


David Williams diu d'aquest escumós ancestral de Can Sumoi: "projecte spin-off del mestre dels escumosos catalans Pepe Raventós, aquest “pet-nat” d'elaboració natural es troba a gran distància de la majoria dels caves ordinaris produïts a la mateixa regió. Amb bombolles suaus i integrades és un escumós ple de vida amb notes de llimona en conserva i estragó".
Can Sumoi és el projecte personal de vins naturals de Pepe Raventós (Raventós i Blanc). Una finca amb 400 hectàrees de terreny i 20 de vinya, situada al massís del Montmell. Un paratge on Pepe Raventós i Francesc Escala elaboren uns vins basats en vinificacions poc intervencionistes, sense afegir ni llevats seleccionats ni sulfits. Trobareu al mercat aquest ancestral de Can Sumoi a un preu d'uns 13 euros.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Joan Arrufí
Joan Arrufí | Arxiu Cupatges
Joan Arrufí ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya per advertir dels riscos de la massificació eòlica a la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Es posposa la Barcelona Wine Week, la DO Terra Alta a Decanter o la compra de Bolney Wine Estate per Henkell Freixenet, alguns dels destacats
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El consum de vi a l'Estat creix per quart mes consecutiu (+12%)