Coronavirus

La restauració veu amb bons ulls l'ús del passaport Covid però té dubtes

La restauració té dubtes sobre la implantació de l'ús del passaport, el pròxim divendres, tot i que veu la mesura positivament.

Maria Espín, millor xef al Joc de Cartes: «No pots pretendre guanyar desqualificant algú»

, Barcelona, Catalunya | 24/11/2021 a les 17:57h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Covid, Covid-19, coronavirus, restriccions, passaport Covid
Els restaurants i els bars dubten de l'aplicació de la mesura sense la col·laboració de la ciutadania.
Els restaurants i els bars dubten de l'aplicació de la mesura sense la col·laboració de la ciutadania. | Pixabay
El passaport Covid amplia el seu ús a la restauració, als gimnasos, a les residències de gent gran i als centres esportius. A expenses que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciï les pròximes hores, des de l'executiu pensen que és una mesura necessària per evitar tancaments i restriccions més severes i que està pensat per "incentivar" la vacunació. De moment, la proposta només afecta els interiors. És a dir, els clients de bars i restaurants podran quedar-se a les terrasses sense certificat. 

La restauració veu amb bons ulls el passaport Covid, però té molts dubtes


Tant la restauració com l'oci nocturn aproven el passaport Covid per l'empitjorament de les dades de contagis i d'ingressats en UCI. Segons el president del Gremi, Roger Pallarols, seria l’escenari “més coherent amb la situació de l’economia actual”, en comptes de patir tota mena de restriccions d'horaris o tancaments de bars i restaurants. Als restauradors els sorgeixen dubtes importants pel que fa a l'aplicació de la mesura. En declaracions a RTVE, Pallarols comenta que encara no sap si el personal que treballa al restaurant està obligat a presentar una PCR negativa o el passaport Covid, i comenta que "s'haurà d'interpretar, però tindria certa lògica que fos exigible si s'està demanant a tots els clients, però encara no ho sabem del cert". 

Un altre dels dubtes són els controls d'accessos, que sí que tenen els locals d'oci nocturn, però que no tenen bars i restaurants i que, segons Pallarols, "no poden complir perquè no tenen personal per fer aquesta funció". Pallarols sosté que el més lògic seria demanar aquest passaport quan els comensals siguin asseguts a taula i demanin el seu menjar o beguda. "Com sempre dependrem de la col·laboració i la complicitat de la ciutadania, i no tinc cap dubte que així serà". Per Pallarols l'avantatge és que l'aplicació del passaport "tècnicament és senzilla", però hi ha un doble estat d'ànim entre els restauradors perquè "portarà sensació de més seguretat al client, però no deixa de ser un gerro d'aigua freda en un sector literalment esgotat ja per la pandèmia".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Anterior edició de la BWW
Anterior edició de la BWW | Barcelona Wine Week
Les varietats de l'agricultura sostenible i la lluita contra el canvi climàtic seran els eixos temàtics de la fira