vins catalans

Tres vins originals de tres cellers de visita obligada

Us recomanem un cava, un vi negre de la DO Costers del Segre i un blanc de la DO Penedès

Els 3 vins de la setmana: ideals per maridar amb plats d'estiu

| 12/11/2021 a les 11:45h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans

Fusta de Boix Chardonnay 2014


Celler: Can Marlès
DO Penedès
Varietats: Chardonnay
Criança de 4 mesos en bóta de roure
Preu aproximat: 20 €
Lloc web


Tal com explicàvem fa pocs dies, aquest és un dels cellers més singulars de Catalunya per les alpaques que ajuden al conreu de la vinya. El celler disposa de dues masies, una per a 6 persones - s'hi pot pernoctar sol -, i una per a 10.
El Fusta de Boix prové d'una vinya ecològica privilegiada de la Serra del Montmell (Baix Penedès) situada a 500 metres d'altitud. Un vi blanc del 2014, per als amants dels vins blancs potents, amb molta criança en ampolla. Fruita madura amb compota. Destaca el préssec amb almívar i les notes fumades. Per als amants d'aquests tocs d'oxidació buscats expressament pel celler. Un vi blanc que combinarà bé amb pastes, peixos i mariscs, però també amb carns guisades amb coccions llargues.

Rossinyol Orgànic


Celler: Caves Bolet
DO Cava
Varietats: 100% Macabeu
24 mesos de criança
Preu aproximat: 14 €
Lloc web

 
Un altre celler de visita obligada. No només per la seva proposta d'activitats entorn del vi i la vinya sinó perquè disposa d'una espectacular masia modernista  per quedar-nos a dormir i gaudir dels seus vins i dels cent deu anys d'història de la finca.
Us recomanem una novetat del celler, el cava Rossinyol Orgànic - rossinyol que fa referència a un bolet i també a unes de les habitacions de la masia -, un Brut Nature Reserva elaborat 100% amb macabeu, fermentat amb els llevats salvatges de la seva vinya i sense sulfits afegits. Destaca per la fruita blanca - poma i pera - i per les notes florals. Els vint-i-quatre mesos de criança el converteixen en un escumós de bombolla molt fina, amb lleugers sabors de torrats de brioixeria i de crosta de pa. Molt versàtil gastronòmicament parlant, tant per aperitius com per acompanyar àpats sencers.


Troballa Garnatxa Àmfora 2019


Celler: Mas Blanch i Jové
DO Costers del Segre
Varietats: Garnatxa
Criança de 6 mesos en àmfora, bótes de roure i dipòsits d'inoxidable
Preu aproximat: 12,30 €
Lloc web


Vi ecològic del celler Mas Blanch i Jové, situat a la Pobla de Cérvoles - Lleida -. Una finca coneguda per la seva "Vinya dels Artistes", un petit museu d'obres escultòriques entre vinyes i oliveres d'obligada visita per tots els que us agradi l'art i el bon vi.
Recomanem aquest vi negre, Troballa Garnatxa Àmfora, per la seva frescor i explosivitat. La vinya, ecològica, està situada a 800 metres d'altitud. El vi es cria sis mesos en bótes, àmfora i dipòsit d'inoxidable. Trobareu notes de fruita vermella i negra com cireres, maduixes, gerds o cassís. Algun toc cítric de pell de taronja i notes mentolades i torrades molt suaus. Ideal per plats lleugerament picants o especiats, i també amb arrossos, pasta i carn.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Us proposem un Vi de Finca Qualificada, dos Grans Vins de Mas, dos Vins de Mas i un Vi de Zona de la DO Penedès
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Al showroom de 'La Guia' de Barcelona van assistir més de 1.000 professionals
Uns 40 cellers presentarán els millors vins de 'La Guia' a Tarragona el pròxim dilluns dia 12 de desembre
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
Eugeni Llos (director general de Perelada), Javier Suqué (president) Rafael Aranda (RCR) i l'enòleg Delfí Sanahuja, a la inauguració del nou celler
​El grup va perdre 12,1 milions d'euros el 2021, un 63% menys que l'exercici anterior, gràcies a la venda de la divisió industrial Poligal per 25 milions.