vins catalans

Tres vins originals de tres cellers de visita obligada

Us recomanem un cava, un vi negre de la DO Costers del Segre i un blanc de la DO Penedès

Els 3 vins de la setmana: ideals per maridar amb plats d'estiu

| 12/11/2021 a les 11:45h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans

Fusta de Boix Chardonnay 2014


Celler: Can Marlès
DO Penedès
Varietats: Chardonnay
Criança de 4 mesos en bóta de roure
Preu aproximat: 20 €
Lloc web


Tal com explicàvem fa pocs dies, aquest és un dels cellers més singulars de Catalunya per les alpaques que ajuden al conreu de la vinya. El celler disposa de dues masies, una per a 6 persones - s'hi pot pernoctar sol -, i una per a 10.
El Fusta de Boix prové d'una vinya ecològica privilegiada de la Serra del Montmell (Baix Penedès) situada a 500 metres d'altitud. Un vi blanc del 2014, per als amants dels vins blancs potents, amb molta criança en ampolla. Fruita madura amb compota. Destaca el préssec amb almívar i les notes fumades. Per als amants d'aquests tocs d'oxidació buscats expressament pel celler. Un vi blanc que combinarà bé amb pastes, peixos i mariscs, però també amb carns guisades amb coccions llargues.

Rossinyol Orgànic


Celler: Caves Bolet
DO Cava
Varietats: 100% Macabeu
24 mesos de criança
Preu aproximat: 14 €
Lloc web

 
Un altre celler de visita obligada. No només per la seva proposta d'activitats entorn del vi i la vinya sinó perquè disposa d'una espectacular masia modernista  per quedar-nos a dormir i gaudir dels seus vins i dels cent deu anys d'història de la finca.
Us recomanem una novetat del celler, el cava Rossinyol Orgànic - rossinyol que fa referència a un bolet i també a unes de les habitacions de la masia -, un Brut Nature Reserva elaborat 100% amb macabeu, fermentat amb els llevats salvatges de la seva vinya i sense sulfits afegits. Destaca per la fruita blanca - poma i pera - i per les notes florals. Els vint-i-quatre mesos de criança el converteixen en un escumós de bombolla molt fina, amb lleugers sabors de torrats de brioixeria i de crosta de pa. Molt versàtil gastronòmicament parlant, tant per aperitius com per acompanyar àpats sencers.


Troballa Garnatxa Àmfora 2019


Celler: Mas Blanch i Jové
DO Costers del Segre
Varietats: Garnatxa
Criança de 6 mesos en àmfora, bótes de roure i dipòsits d'inoxidable
Preu aproximat: 12,30 €
Lloc web


Vi ecològic del celler Mas Blanch i Jové, situat a la Pobla de Cérvoles - Lleida -. Una finca coneguda per la seva "Vinya dels Artistes", un petit museu d'obres escultòriques entre vinyes i oliveres d'obligada visita per tots els que us agradi l'art i el bon vi.
Recomanem aquest vi negre, Troballa Garnatxa Àmfora, per la seva frescor i explosivitat. La vinya, ecològica, està situada a 800 metres d'altitud. El vi es cria sis mesos en bótes, àmfora i dipòsit d'inoxidable. Trobareu notes de fruita vermella i negra com cireres, maduixes, gerds o cassís. Algun toc cítric de pell de taronja i notes mentolades i torrades molt suaus. Ideal per plats lleugerament picants o especiats, i també amb arrossos, pasta i carn.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Anterior edició de la BWW
Anterior edició de la BWW | Barcelona Wine Week
Les varietats de l'agricultura sostenible i la lluita contra el canvi climàtic seran els eixos temàtics de la fira