​Caves Rovellats

​Caves Rovellats: nou rumb amb mirada ecològica i sostenible

Rovellats converteix 50 hectàrees de vinyes pròpies a ecològiques.

Els tres vins de la setmana; Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2018, Ençà 2018 d'Empordàlia i Rovellats Masia Segle XV

| 11/11/2021 a les 18:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, ​Caves Rovellats
Imatge il·lustrativa
Sota la direcció de Josep Cardona, membre de la tercera generació de la família fundadora de Rovellats, les caves de Sant Martí Sarroca han engegat un pla estratègic amb l’objectiu de convertir-se en un dels cellers de referència del sector del cava. Rovellats, un projecte familiar que actualment gestiona la tercera generació de la família, ha anat evolucionant a partir d'una filosofia de treball basada en la qualitat. Sota la Masia del segle XV i situada a 12 metres de profunditat, la cava de Rovellats és única al món per la seva original estructura d'estrella de sis puntes i una rotonda central.

Per fer-ho, Rovellats ha reestructurat part de la gestió comercial, ha renovat una part del portfoli de productes i ha creat nous serveis d’enoturisme amb un equip totalment renovat. Aquest canvi també s’ha efectuat en el procés d’elaboració, ja que unes 50 hectàrees de vinyes propietat de Rovellats s’han reconvertit a ecològiques. Aquest fet, comenten des del celler "permetrà ser més respectuosos amb el medi ambient i obtenir vins més saludables. L'ecologia ja no és una opció", comenta Josep Cardona.

Rovellats és una empresa socialment responsable, compromesa i sostenible. Un exemple és la disminució del consum de l’aigua, l’ús de materials reutilitzables o reciclables i l’ús d’energia verda. A més, Rovellats participa en diversos programes de reinserció social i en accions solidàries, com el Festival MusicVeu que organitza Pinnae en benefici d’entitats socials del Penedès.

Explicar l'ecologia i la sostenibilitat des del celler amb activitats lúdiques


Rovellats també presenta nous paquets enoturístics dirigits a totes les edats. Algunes d’aquestes activitats són fixes i es poden reservar durant tot l’any, com les visites comentades amb tast de producte, els esmorzars a la vinya, les rutes amb bicicleta o el servei de CavaBar que cada cap de setmana obre les seves portes de 12.30 a 14.30h amb entrada lliure.
 

També es programen activitats de forma puntual, com els “Rovellats Vinyls by John Jacobsen”, un acte destinat al públic jove que ofereix un maridatge perfecte entre la música d’una sessió de dj i els vins i caves Rovellats. També s’han organitzat sessions de ioga, concerts, narracions de contes per a adults, tallers infantils o showcookings.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
La mostra de vins naturals se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al pavelló Firal de Vilafranca del Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres
Una imatge del web del celler prioratí
Una imatge del web del celler prioratí | Mas Martinet
En la categoria d’Igualtat d’Oportunitats en el treball i conciliació