Setmana de la Malvasia

Tast inaugural per arrencar la Setmana de la Malvasia

La Setmana de la Malvasia, que se celebra entre el 10 i el 28 de novembre, ha donat el tret de sortida amb un tast inaugural d’onze vins de malvasia de Sitges

| 11/11/2021 a les 09:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Setmana de la Malvasia
Imatge il·lustrativa
Foto: MOT BCN
Sota l’eslògan de Malvasia de Sitges, la imprescindible, la setena edició de la Setmana de la Malvasia programa un ampli ventall d’activitats per a públics diversos, en el qual el vi més característic de Sitges se situa en el centre d’atenció. Tastos, fires, rutes, experiències gastronòmiques, formació, tallers infantils i accions promocionals configuren l’agenda d’actes. La Setmana de la Malvasia gravita entorn el km 0 d’aquest vi, a Sitges, però aquest any es projecta també en altres punts, com Barcelona o Vilafranca, amb la finalitat de contribuir a l’expansió i la projecció de la Malvasia de Sitges.

Albert Oliver-Rodés, administrador de la Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista, ha ressaltat que “és una satisfacció veure com la feina plegada entre una iniciativa privada i l’administració pública arriba a aconseguir una proposta engrescadora per a la ciutadania i que, a la vegada, vol aportar un valor innegable a un sector tan important per Sitges com ho és el Turisme, l’eix comercial o la Restauració”.

Durant el tast inaugural s’ha volgut mostrar la capacitat i potencial enològic i l’ampli ventall de vinificacions que la varietat sitgetana està mostrant en un mercat viu i dinàmic, on cada vegada hi ha més cellers elaboradors que se sumen a la llista de monovarietals de Malvasia de Sitges, arribant a la trentena de cellers en tot el territori català.

El sommelier David Martinez i la historiadora i coordinadora del CIM, Alba Gràcia, han estat dirigint el tast de malvasies que ha permès conèixer varietats del Celler 1+1 (Fontrubí), Torre del Veguer (Sant Pere de Ribes), Avenc del Garraf (Olesa de Bonesvalls), Oliver Viticultors (Subirats), Montpicolis (Vilobí del Penedès), Jané Ventura (El Vendrell), Vinyes Singulars (Pacs del Penedès), Mas Perdut (Santa Oliva), Àrid Vins (Vilafranca del Penedès), Vallformosa (Vilobí del Penedès), Mas Oller (Torrent, Girona), i del Celler de l'Hospital (Sitges).

David Martínez ha reiterat la importància de “la malvasia de Sitges com una varietat amb una personalitat molt potent i amb uns vins que expressen territori, sigui quina sigui la seva vinificació”. Finalment, la coordinadora del CIM, Alba Gràcia ha destacat els #imprescindibles d’aquest esdeveniment, essent la Fira Professional un dels grans reptes a consolidar: “Fa tan sols deu anys, podíem comptar amb els dits de la mà els cellers que tenien vins de Malvasia de Sitges. Avui la malvasia és més que el vi dolç, són més de cinquanta referències 100% malvasia; i dins de cada copa hi ha èpica, hi ha romanticisme, hi ha història de Sitges”.  

La VII Setmana de la Malvasia està organitzada pel Centre d’Interpretació de la Malvasia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, la DO Penedès, el Gremi d’Hostaleria de Sitges, a més d’una trentena d’empreses i organismes que hi col·laboren en diferents formats.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
La mostra de vins naturals se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al pavelló Firal de Vilafranca del Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres
Una imatge del web del celler prioratí
Una imatge del web del celler prioratí | Mas Martinet
En la categoria d’Igualtat d’Oportunitats en el treball i conciliació