Un formatge de Vacarisses, entre els millors de l'Estat

En un dels campionats més importants d'Espanya, el Rodó de Cendra de La Frasera ha aconseguit el tercer premi.

| 10/11/2021 a les 18:20h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Rodó de Cendra, La Frasera
Jordi Lorente, de La Frasera de Vacarisses.
Jordi Lorente, de La Frasera de Vacarisses. | La Frasera
El campionat dels millors formatges d’Espanya GourmetQuesos ha guardonat el Rodó de Cendra, un formatge elaborat a Vacarisses -Vallès Occidental-. En la seva categoria, la de formatges afinats de coagulació làctica, ha aconseguit un meritori tercer premi. Més de 800 formatges de tot l'Estat s'han presentat al concurs i han estat valorats per una seixantena de professionals del jurat.

Jordi Lorente, l'autor del formatge guanyador, va iniciar la seva activitat a l’octubre del 2015, després de portar a terme l’habilitació i adequació de l’espai a la Masia La Frasera (Castellet de Dalt) de Vacarisses. La seva passió pel formatge el va portar a fer formació al Lluçanès i a configurar el projecte de tenir la seva pròpia formatgeria.

El Rodó de Cendra és un formatge de pasta tova que s’elabora a partir de llet pasteuritzada de cabra de granges del Parc Rural del Montserrat i s’arrebossa de cendra alimentària, que aporta un equilibri suau al gust.
 

El Rodó de Cendra, però, no és el primer formatge de La Frasera en rebre un guardó. La Torrota va quedar en segona posició al 9è Concurs Lactium: Formatges Artesans Catalans (2017), en la categoria Cabres Toves i Àcides, mentre que El Cingle va guanyar el tercer premi en el mateix concurs, dins la categoria Durs de Cabra.


GourmetQuesos, un campionat consolidat

El Campionat GourmetQuesos, que acaba de celebrar la seva onzena edició, s’ha consolidat com un dels certàmens més importants. Enguany, s’hi han presentat més de 800 formatges, que són tastats a cegues per un jurat format per una seixantena de professionals de tots els àmbits del sector formatger.
Descripció A la botiga, hi trobareu formatges madurats, alguns d'ells inspirats en paisatges de la zona i d'altres de cendra i herbes.

Formatgeria La Frasera
Adreça Camí del Castellet, s/n (La Coma)
08233 - Vacarisses (Barcelona)
Telèfon 659 803 698
Email info@formatgerialafrasera.com
Web http://www.formatgerialafrasera.com

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Anterior edició de la BWW
Anterior edició de la BWW | Barcelona Wine Week
Les varietats de l'agricultura sostenible i la lluita contra el canvi climàtic seran els eixos temàtics de la fira