Baròmetre del Vi Català

Quins són els criteris dels catalans per escollir un vi a un restaurant?

El Baròmetre del Vi Català -elaborat el 2019- mostra una gran quantitat de dades basades en la població i amb la seva relació amb el vi

| 09/11/2021 a les 20:24h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Mercats, Baròmetre del Vi Català
Imatge il·lustrativa
El Baròmetre del Vi Català va ser elaborat el 2019 per Cupatges i la consultora Visirius, amb el patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes; DO Catalunya, DO Penedès, DO Costers del Segre, DO Empordà, DO Conca de Barberà i DO Pla de Bages. Són les úniques dades de les que disposa el sector basades en la població i la seva relació amb el vi. Segons el baròmetre - que recordem que va ser elaborat abans de la pandèmia -, els tres criteris més importants a l’hora d’escollir un vi, ja sigui per a consum quotidià com en una carta de restaurant són, per aquest ordre: el preu (i la relació qualitat - preu), la Denominació d’Origen (o un criteri de proximitat) i la marca del vi i del celler.

La metodologia per recollir la informació del Baròmetre de Consum del vi Català va ser l'enquesta 'online', a una població de 1000 persones (amb un error mostral global de ±3%) entre 18 i 65 anys i amb una distribució proporcional per criteris demogràfics oficials (IDESCAT).

Les dades, tal com mostra la gràfica, destaquen la importància que té el sommelier al restaurant per tant, la transcendència que conegui amb quins menjars combinen els vins i en quines ocasions de consum cada vi és més idoni. Els altres criteris que mencionen són la recomanació prèvia d’amistats i el consens per escollir-lo entre tots.

Us deixem un vídeo amb una petita mostra d'algunes de les dades del Baròmetre del Vi Català







 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Anterior edició de la BWW
Anterior edició de la BWW | Barcelona Wine Week
Les varietats de l'agricultura sostenible i la lluita contra el canvi climàtic seran els eixos temàtics de la fira