Joc de Cartes

​Joc de Cartes, el millor 'ostró', i per fi, alguna marca de vi

A la cuina del restaurant hem pogut veure al cuiner furgant-se el nas amb el dit índex i enganxant la piloteta al davantal, cosa que sempre aporta molta confiança...

El vi a Joc de Cartes: Torna la tristor, torna la derrota

| 08/11/2021 a les 13:31h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Joc de Cartes
Joc de Cartes TV3
Joc de Cartes TV3
En aquesta edició el cuiner 'arrencapins' visita l'Ampolla a la recerca de la millor ostra cuinada. I jo a la recerca del millor servei de vi. Us he de dir, sense fer cap "spolier", que anem millorant.

Can Marqués


Trobem un menjador amb un armari climatitzat de vins, però amb una prestatgeria amb ampolles exposades a temperatura ambient. Una vegada més l'estètica ens perd, i juga en contra nostra. La cambrera presenta a taula un vi blanc de garnatxa DO Terra Alta, oberta a l'aire. I, primera sorpresa (agradable) del programa, un dels participants comenta que es nota que fa poc que han obert per la manera d'obrir l'ampolla a l'aire, girant-la pacaquípacallà, pacaquipacallà. Té raó.Ja era hora que algú ho digués; les ampolles s'han d'obrir sempre recolzades a la taula, i sense giravoltar-les. Els concursants diuen que el vi és bo i que té una bona relació qualitat preu. Misteriosament han aparegut a la taula dues copes de cava que no s'han vist servir. Pels segons, ofereixen un vi negre de garnatxa de la Terra Alta, i al comensal que pren peix li ofereix una copa de vi blanc, cosa que està molt bé i mereix el meu respecte.
 

Rodamar


Ampolles exposades en prestatgeria dins del menjador, a temperatura ambient. Continuem amb una estètica decoradora que fa malbé el vi. Presenten a la taula una ampolla de garnatxa blanca DO Terra Alta. En aquesta ocasió VEIEM PERFECTAMENT (Gràcies a Déu) l'etiqueta del vi presentat. Surto corrents al carrer i observo el veïnat a veure què passa. I senyors, no passa res; s'ha vist l'etiqueta del vi i no ha sortit tota Catalunya corrents a comprar la marca de l'ampolla que s'ha vist. Per tant, queda demostrat que si es veu l'etiqueta del vi NO PASSA RES. A veure si la productora del programa en pren nota. El cambrer presenta l'ampolla als comensals, i ens mostra també la contra etiqueta amb el segell que certifica que es tracta d'un vi fet 100% amb garnatxa blanca. Bona observació. Els comensals comenten que és un vi que els agrada, que entra bé, i una participant indica que si el vi es guarda un any, millora molt. El cambrer presenta un vi negre, del qual veiem perfectament la marca i celler, de la DO Montsant, garnatxa i samso, amb 9 mesos de bóta i diu que és un vi jove. Un apunt: si el vi ha passat per bóta, no se li pot dir jove. Una comensal diu que ha trobat el vi fort en nas, però en boca és suau. Torno a sortir al carrer, ja que ja és el segon vi del qual veiem perfectament l'etiqueta, i torno a certificar que la gent no ha sortit en massa a comprar les ampolles mostrades. Per tant, no passa res, no passa res si es veu la marca del vi.

Bama


Menjador amb unes bones neveres climatitzades pel vi. El "mâitre" presenta un vi DO Terra Alta, una garnatxa amb macabeu ens diu. A l'hora de servir el vi, no sabem per quin motiu (si físic, psíquic, o químic) mostra una tremolor a la mà que fa patir a tota la taula i fa perillar la integritat de les copes de cristall. Un dels participants comenta que el vi de garnatxa blanca té una acidesa alta, però que en aquest el sucre de la macabeu suavitza el vi. El segon vi presentat és també un vi blanc, un 100% garnatxa blanca, DO Terra Alta, del que també veiem perfectament l'etiqueta. El "mâitre" mostra un fremiment més controlat que a la primera ampolla, però inquietant també. A la cuina del restaurant hem pogut veure al cuiner furgant-se el nas amb el dit índex i enganxant la piloteta al davantal, cosa que sempre aporta molta confiança.

Restaurant del mar. Hotel Flamingo


A la taula del restaurant hi trobem unes copes de batalla amb restes de calç, això vol dir que mal eixugades. La propietària ofereix un vi blanc DO Terra Alta, de garnatxa, que els participants troben bo. El segon vi que presenta és un negre de garnatxa peluda DO Terra Alta, que agrada a la taula. S'han pogut veure bé les etiquetes dels vins.

Doncs tal com dirien en "trevetresí", que és l'idioma de TV3, valorem positivament l'evolució del programa, malgrat que veiem repetidament uns tics, males copes, obertura inadequada de les ampolles, desconeixement dels vins, ampolles exposades a temperatura ambient... de mica en mica es va millorant i com a gran canvi, hem pogut veure les etiquetes del vi, i no hi ha hagut cap daltabaix. La pròxima edició, l'Herculi cuiner barbut vindrà a la comarca on habito. He vist la selecció de locals que han fet i ja pateixo abans de començar.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Bruno Colomer, enòleg de la gamma alta de Codorníu Ars Collecta
Raventós Codorníu ofereix uns packs de tastos virtuals on els enòlegs ens guien el tast
Imatge il·lustrativa
Després de tastar 1.248 referències, tres escumosos han obtingut la puntuació més alta
Anterior edició de la BWW
Anterior edició de la BWW | Barcelona Wine Week
Les varietats de l'agricultura sostenible i la lluita contra el canvi climàtic seran els eixos temàtics de la fira