Raventós Codorníu, líder mundial en cava ecològic

Amb una quota del 35% del mercat del cava ecològic, el grup es fixa ser l'empresa global de vins sostenibles amb major creixement l'any 2025

Codorníu treu al mercat el seu cava de gamma més alta a 175 euros

| 28/10/2021 a les 13:54h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Raventós Codorníu, cava ecològic
Diego Pinilla, director de Cellers i Operacions i Sergio Fuster, CEO del Grup
Diego Pinilla, director de Cellers i Operacions i Sergio Fuster, CEO del Grup
Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu, comenta que "ja no concebem ignorar el planeta i la sostenibilitat és urgent". És per això que el grup ja elabora el 35% de tot el cava orgànic comercialitzat en l'àmbit mundial, liderant aquest mercat, i s'ha fixat com a objectiu ser l'empresa global de vins sostenible amb major creixement I'any 2025.

Raventós Codorníu comercialitza 4,77 milions d'ampolles de cava orgànic a l'any. Aquest posicionament s'emmarca en el compromís de la companyia amb la viticultura ecològica i el seu propòsit corporatiu de donar valor a la terra, avançant, d'aquesta manera, en el seu objectiu de ser I'empresa global de vins sostenible amb major creixement l'any 2025.

Les vinyes ecològiques es caracteritzen per estar lliures de fungicides, pesticides i d'herbicides químics i són tractades amb adobs naturals. Perquè una vinya pugui certificar-se com a orgànica ha de complir la normativa i que aquest procés sigui controlat per un organisme acreditat.
 

Sergio Fuster, CEO de Raventós Codorníu. Foto: Codorníu


"Actualment gestionem de manera ecològica 3.570 hectàrees de vinya", comenta Fuster. "Al llarg de cinc segles d'història hem treballat sempre amb el propòsit de donar valor a la terra, el que inevitablement implica reivindicar la vinya orgànica", prossegueix.
El grup treballa perquè la marca Codorníu sigui 100% ecològica el 2024, una fita ja aconseguida amb les seves marques de cava Parxet, Titiana i Raimat. Altres ensenyes amb vinya orgànica i en transició són Mont-Ferrant, Raventós d'Alella, Scala Dei, Poblet, Portal del Montsant, Legaris i Bodegas Bilbaínas.

El director de Cellers i Operacions de Raventós Codorníu, Diego Pinilla, ha ressaltat que el grup ha liderat la transició ecològica de la vinya en el món i a Espanya: "Aquest és un treball que ve llaurant-se des de fa més de deu anys. Amb el nostre lideratge hem donat resposta a una demanda creixent de cava i vi orgànics en un context en què el consumidor és cada vegada més exigent i compromès amb els productes de la terra i, per tant, amb la preservació del planeta".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Pedro Ferrer i Martina Obregón, CEO i CMO de Freixenet respectivament
Pedro Ferrer i Martina Obregón, CEO i CMO de Freixenet respectivament | Miquel Monfort
1 de cada 5 ampolles de cava venudes per Nadal a l'Estat són Freixenet, un 20% del mercat
Imatge il·lustrativa
La mostra de vins naturals se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al pavelló Firal de Vilafranca del Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres