gastronomia

Culleres comestibles i ous vegetals: el món de la cuina innova

Vi en llauna, paté de gall del Penedès i polvorons de tomàquet són alguns dels productes que també s'han presentat al Gastronòmic Fòrum de Barcelona

, Barcelona, Catalunya | 18/10/2021 a les 18:01h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, culleres comestibles, ous vegetals, Fòrum Gastronòmic, Barcelona, innovar, cuina, gastronomia
Vi en llauna
Vi en llauna | ACN
El Gastronòmic Fòrum Barcelona ha obert aquest dilluns les seves portes al recinte de Fira Barcelona amb la sostenibilitat i la innovació com a fil conductor. És una edició en què sobresurten especialment els productes sostenibles i socialment responsables tant pel que fa als ingredients com als envasos per adaptar-se a les necessitats d'uns consumidors cada cop més conscienciats amb el medi ambient i la vida saludable.

Com a productes innovadors, el saló, que es podrà visitar fins al 20 d'octubre, ha tingut entre els suggeriments més destacats culleres comestibles, paté de gall del Penedès, salsa d'olives líquides, rigatoni de llenties, vi en llauna, ou vegetal i polvorons de tomàquet.

L'eliminació del plàstic d'un sol ús és una de les constants de molts productors participants al saló, com Múria Bio, que ha proposat caramels de mel ecològica amb un envàs 100% compostable. En aquesta línia, Gloop Cubiertos Comestibles suggereix culleretes, palletes i pals de cafè comestibles que, segons la cofundadora de l'empresa, Marta Maneja, permeten ser usats i un cop fets servir, es poden consumir com si fos una galeta. "Nosaltres naixem per donar resposta al plàstic d'un sol ús, i busquem proporcionar una alternativa sostenible, però també pràctica", ha dit en declaracions a l'ACN. En aquest cas, les culleretes aguanten entre 14 i 20 minuts en contacte amb el menjar i la beguda, i estan fetes de civada i de fibra de cacau. Les que han presentat enguany són dolces, però també treballen en forquilles, pals de sushi i culleres en versió salada.

Horts del Silenci ha presentat al saló ou vegetal. El seu responsable, Ramon Pons, ha destacat que l'ou vegetal és una alternativa a l'ou tradicional, amb proteïna vegetal, i que està absent d'al·lèrgens, de manera que "admet qualsevol mena d'elaboració". 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Pedro Ferrer i Martina Obregón, CEO i CMO de Freixenet respectivament
Pedro Ferrer i Martina Obregón, CEO i CMO de Freixenet respectivament | Miquel Monfort
1 de cada 5 ampolles de cava venudes per Nadal a l'Estat són Freixenet, un 20% del mercat
Imatge il·lustrativa
La mostra de vins naturals se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al pavelló Firal de Vilafranca del Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres