Setmana del vi català

Setmana del vi català: més de 130 activitats arreu del país

Tot llest per una nova edició de la Setmana del Vi Català, del 18 al 24 d’octubre, la festa anual del vi català

| 13/10/2021 a les 13:22h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Setmana del vi català
Imatge il·lustrativa
Tot a punt per la Setmana del Vi Català 2021 que aglutinarà més de 130 activitats amb el vi com a protagonista del 18 al 24 d’octubre arreu de Catalunya. Una mostra de la diversitat i la riquesa de la cultura de la vinya i el vi amb iniciatives vinculades al turisme, la gastronomia o la música. 

La directora general de l’INCAVI, Alba Balcells, ha presentat la programació de la Setmana del Vi Català (SVC) acompanyada per la periodista i col·laboradora de Cupatges, Ruth Troyano, que serà l’encarregada de moderar les taules rodones professionals de l’Aula de la Setmana del Vi Català, i la sommelier Meritxell Falgueres, que organitza una de les activitats de la Setmana de Vi Català: ‘Poesia, vins i dones’ juntament amb l’actriu Estel Solè.

Balcells ha posat en valor el projecte col·laboratiu de la SVC, que agrupa activitats i propostes d’arreu del territori organitzades per moltes persones i col·lectius amb un objectiu comú, oferir un tast de la immensa varietat i riquesa del sector de la vinya i el via Catalunya. La directora també ha posat l’accent en què aquesta edició tindrà una especial dedicació al públic professional: “aliats amb el Gastronomic Forum i amb Prodeca, i després de mesos sense contacte físic entre cellers i compradors, comptarem finalment amb una fira presencial: el Showroom del Vi Català perquè els cellers mostrin les seves novetats a restauradors i distribuïdors de vins”.

Balcells ha explicat a més d’aquest espai hi haurà també L’Aula de la Setmana del Vi Català on professionals experts com els sommeliers Ferran Centelles, Josep Roca o les comunicadores Empar Moliner o Mariola Dinarès debatran sobre les principals tendències del sector com el servei de vi als restaurants, l’enoturisme, l’exportació de vins o el canvi climàtic i amb presentacions de les novetats comunicatives de la DO Catalunya, DO Tarragona i la DO Alella, entre d’altres. 

La periodista Ruth Troyano que moderarà aquest espai de L’Aula del Vi Català ha posat l’accent en els tres àmbits de reflexió que es tractaran: el canvi climàtic i la seva afectació a la vinya; com se situa el sector del vi en l’era post-covid amb informació sobre exportació, restauració i enoturisme i vi i, per últim, l’eco-feminisme i la presència de la dona al món de la vinya i el vi. 
La sommelier Meritxell Falgueras ha explicat que conduirà un tast sota el títol ‘Poesia, Dones & Vins’ acompanyada per l’actriu Estel Solè dirigit per prescriptors i mitjans de comunicació. A través de la literatura escrites per dones, es tastaran vins elaborats per dones.


Tota la programació ja es pot consultar al web www.setmanadelvicatala.cat 

Més de 130 activitats per a tots els públics 

El programa de la Setmana del Vi Català està estructurat en cinc grans eixos: enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi i activitats divulgatives. 
Entre les activitats populars de la Setmana del Vi Català, es poden trobar des de rutes de tapes i vins pel barri de Sant Antoni de Barcelona amb el Tapantoni, a rutes de marxa nòrdica entre vinyes, o un passeig pels túnels subterranis d’una cava de Sant Sadurní d’Anoia. També hi ha una àmplia oferta de tastos de vins, des de microvinificacions per a amants del vi, a tastos a La Pedrera de Barcelona o tastos on-line per gaudir-ne des de casa.

També hi haurà barres amb vi amb DO per acompanyar les tapes i propostes gastronòmiques de temporada al Mercat de Mercats de Barcelona o restaurants que ofereixen sopars gastronòmics maridats amb diferents vins seleccionats per l’ocasió. A destacar l’àmplia oferta de cupons de descomptes per comprar vi on-line i concursos a Instagram per guanyar lots de vins. També s’ofereixen concerts musicals maridats amb vi i entre vinyes com el Festival Terrer, entre d’altres.

La SVC per a públic professional al Gastronomic Forum Barcelona

Amb la voluntat de sumar sinergies i vincular encara més el món del vi i la gastronomia, la Setmana del Vi Català serà present al Gastronomic Forum Barcelona, l’esdeveniment pels professionals de la gastronomia que se celebrarà a Barcelona del 18 al 20 d’octubre. 
Durant el Gastronomic Forum Barcelona hi haurà el Showroom del Vi Català, una acció on els cellers catalans mostraran el seu producte als professionals del sector, principalment del canal de la restauració, botigues especialitzades i distribució de Catalunya. En total hi participen 60 cellers catalans amb mostradors individuals on podran realitzar trobades amb compradors del sector Horeca, botigues especialitzades i responsables de gran distribució així com cuiners, sommeliers i professionals de la gastronomia. 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
El proper divendres, dia 29 d'octubre a les 20h, se celebrarà a la Confraria del Cava, la segona edició de la Gala del Cava.
 Marc Massana, responsable del celler, amb la Dra. Oliveira, de l'hospital Vall d'Hebron, i el director de SEOM, el Dr. Rodríguez-Lescure.
Marc Massana, responsable del celler, amb la Dra. Oliveira, de l'hospital Vall d'Hebron, i el director de SEOM, el Dr. Rodríguez-Lescure.
La Beca Maset-FECMA neix amb l’objectiu de finançar cada any un projecte d’investigació científica contra el càncer
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa | 4 comentaris
"el primer vi tenia un toc de volàtil molt equilibrat...." O sigui, que segons ella, el vi tenia una olor molt equilibrada de vinagre.