Novetats de Vins Catalans

5.000 participants dissenyen les etiquetes de ​Cultivare de Vallformosa

Cultivare, els vins més premiats de Vallformosa, presenten la seva nova imatge fruit d’una consulta a més de 5.000 persones de tot el món

| 11/10/2021 a les 19:21h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Cultivare de Vallformosa
Imatge il·lustrativa
Fruit d’una consulta col·lectiva a més de 5.000 persones d'arreu del món, Vallformosa explica que la seva nova gamma Cultivare "ha volgut rendir homenatge a un any de silenci que ha canviat la nostra forma de viure i d’interactuar amb la naturalesa".

Com el seu propi nom indica, Cultivare s’inspira en la "Cultura" i la "Naturalesa" i, després d’un any de pandèmia, el celler ha volgut rendir homenatge al buit provocat per la Covid-19. Per això, per a l’elaboració de les noves etiquetes de Cultivare, s’ha creat art sense tinta, i s’han treballat les creativitats des de l’element que millor representa el buit: un forat.
 

Una enquesta a més de 5.000 persones de tot el món


L'objectiu era reunir tantes persones com fos possible i fer-les participar en la creació de la nova imatge de Cultivare. Utilitzant una narrativa basada en preguntes, des del celler van proposar a més de 5.000 persones d’arreu del món que participessin en l’elaboració de les etiquetes. A través d’una enquesta a Internet formada per cinc preguntes i tres possibles respostes vinculades a la Naturalesa i la Cultura, un algoritme va crear un patró que es va convertir en el disseny de cada etiqueta.

Es va construir una màquina per a l’ocasió que perforava cada patró a l’etiqueta donant com a resultat milers d’etiquetes diferents. A més, el patró també és una melodia, on cada forat és un acord.
 

La gamma Cultivare i les seves noves anyades


Cultivare blanc és un vi 100% xarel·lo de l'anyada 2019. El vi se separa en tres parts iguals perquè fermentin en dipòsits diferents: Una part del vi fermenta en tancs d’acer inoxidable, una altra en un dipòsit de ciment en forma d’ou i una part en barriques noves de roure francès torrat lleuger, on hi ha estat tres mesos. Destaca per les seves aromes de fruita i de cítrics. Complex, potent, cremós i amb bona acidesa. El trobareu al mercat per uns 21 euros.

El Cultivare negre, de l'anyada 2018està elaborat amb sumoll i samsó. Té una criança d'un any en bótes de roure francès. Destaca per les aromes de maduixes, cireres i notes especiades. La fusta li aporta matisos però no amaga la fruita. Un vi elegant i llarg. El trobareu al mercat a 25 euros.


 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
Jordi Bes Lozano
La visita a un celler no té per què cenyir-se només a passejar entre vinyes i tastar els vins: l'experiència es pot arrodonir tot allotjant-se a les seves dependències
Imatge il·lustrativa
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Joc de Cartes TV3
Xavi Bassa
La cristalleria que hem pogut veure en el parament dels restaurants, unes copes de Duralex rònec que haurien d’estar prohibides pel TDEH...