Novetats de Vins Catalans

Marger, el nou vi blanc de guarda de Sumarroca

Marger és un blanc de criança procedent de dues parcel·les de xarel·lo i macabeu de vinya vella

| 11/10/2021 a les 09:42h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Sumarroca, Sumarroca Marger, Vins catalans

Bodegues Sumarroca presenta aquesta tardor un nou vi blanc de criança elaborat amb les varietats xarel·lo i macabeu. El raïm prové de la finca Gallego de Xarel·lo plantada a meitat del segle passat i de la finca Bancals Miquelet de Macabeu plantada una dècada després.

En ambdós casos el ceps vells han estat conduïts en vas i es veremen a mà. Una vegada seleccionats, es trepitgen lleugerament per a poder treure només el most que raja, sense premsar. Al celler les dues varietats es treballen per separat per a mantenir-ne la singularitat.

La fermentació i criança es duen a terme en bótes de roure francès durant cinc mesos. Quan finalitza la fermentació es realitza un batonnage durant 2 mesos, primer tres vegades per setmana, baixant a una per setmana al segon mes. Quan el vi finalment descansa en botella encara romandrà mig any més al celler per tal de poder integrar tots els components que seran clau per a determinar la singularitat d’aquest vi de guarda.

El vi rep el nom de Marger Sumarroca en honor a l’ofici de marger, un dels més arrelats a la cultura agrícola. El marger és aquell especialista que construeix els marges de pedra seca o les parets seques que delimiten els terrenys sense ús de morter. És una tècnica molt antiga utilitzada sovint en espais propensos a l’erosió on el marge de pedra esgraona el desnivell a la vegada que permet el filtrat de l’aigua.

Destaca per les notes d’herbes mediterrànies, com el fonoll o la camamilla. Fruita blanca, pa i ametlles crues (de la criança). És cremós, estructurat i amb bona acidesa.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Amb una quota del 35% del mercat del cava ecològic, el grup es fixa ser l'empresa global de vins sostenibles amb major creixement l'any 2025
Entrega del premi Gourmet Català
Entrega del premi Gourmet Català | Irene Montagut
Irene Montagut
El sector gourmet es retroba al Mas Marroch dels germans Roca després d'un any i mig agredolç marcat per la Covid-19: "Junts i només junts farem créixer la gastronomia del nostre país"
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços.
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços. | Cedida
Jordi Bes Lozano
Celebrem la castanyada amb cinc sommeliers i un bartender que ens proposen panellets salats, vins per als dolços i un còctel