Món del vi

Els Vinari reparteixen premis arreu de Catalunya

El món del vi celebra la gala dels vins catalans per reconèixer la feina ben feta de pagesos, cellers i professionals del sector

, Barcelona, Catalunya | 10/10/2021 a les 08:11h
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans, premis Vinari, INCAVI, vi, enoturisme, Vilafranca del Penedès
Guardonats als premis Vinari 2021
Guardonats als premis Vinari 2021 | Incavi
La gala dels vins catalans convocada per l'Institut Català del Vi i la Vinya, l'INCAVI, ha repartit guardons arreu de Catalunya. Els Vinari, així es coneixen aquests premis, són un reconeixement a la feina ben feta de pagesos, cellers i professionals del món del vi. S'ha celebrat aquest divendres al vespre a l'Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès i la gala l'ha presentat el periodista Màrius Serra.

Purgatori 2017 de Família Torres, de la DO Costers del Segre, ha estat reconegut com a millor vi català del 2021. A la cerimònia també s'ha lliurat el Premi al Millor Vi Escumós, que ha recaigut en Carles Andreu Brut Nature 2017, de la DO Cava. Són els màxims guardons d'una competició que enguany ha comptat amb un total de 850 vins inscrits d'arreu del territori català. Pel que fa al premi a la Trajectòria Professional, aquest ha estat per a Miguel A. Torres, considerat un "visionari" del sector per la seva implicació i lideratge en nous mètodes de conreu per combatre el canvi climàtic.

El millor vi del 2021 és un vi negre elaborat amb les varietats carinyena, garnatxa negra i syrah, fet amb raïm de la finca del Mas de l’Aranyó, a Lleida. Es tracta d'una parcel·la coneguda com a Finca dels Desterrats, perquè hi enviaven monjos de l’abadia de Montserrat a fer penitència amb la finalitat de treballar la terra i produir aliments, segons ha recordat l'organització del certamen.

Pel que fa al millor cava, el Brut Nature 2017 del celler Carles Andreu és un escumós que neix a la Conca de Barberà i que està elaborat amb macabeu i parellada. Es tracta d’un brut nature que ha sortit al mercat després d'una criança de 48 mesos. Ha estat l'escumós més ben puntuat a la categoria d'entre 30 i 60 mesos de criança.

D'altra banda, els Vinari han reconegut els millors vins en les categories blancs, negres i escumosos. En la categoria de Blancs amb criança ha despuntat Blanc de Negres 2019 del Celler Dosterras (DO Montsant), mentre que el Millor Negre amb Criança ha estat per al Tocat de l’Ala 2018 (DO Empordà).

Pel que fa al Vinari Gran Or en la categoria d’Escumosos Rosats, se l'ha endut Castell d’Or Brut Rosat (DO Cava al Penedès), i l'Escumós d'entre 18-30 mesos més ben valorat ha estat Summum Lacrima Baccus Brut Nature Reserva 2018, de Mont Marçal Vinícola (Do Cava al Penedès).

Respecte el Vinari Gran Or per a escumosos de més de 60 mesos, ha estat per a l’Indomable 2014 de Mas Candí (Corpinnat). Finalment, el Vinari Gran Or de Vi Dolç, Ranci o de Postres se l'ha endut el Puig de les Guilles 2012 del Grup Oliveda (DO Empordà).

Pel que fa a la resta de guardons, el celler Vilarnau (Sant Sadurní d'Anoia) ha estat reconegut com a Millor Projecte Ecològic, mentre que La Carretera del Vi ha guanyat el Premi a la Millor Iniciativa d'Innovació i Dinamització Enoturística, i La Nit de les Garnatxes del Celler de Capçanes ha rebut el Premi a la Millor Etiqueta. Respecte el guardó a la Millor Tastadora, aquest ha estat per a la periodista Sílvia Culell, i el premi al Millor Celler, per a Vallformosa.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021 | Fòrum Gastronòmic
​Gastronomic Fòrum Barcelona ha lliurat el Premi Cuiner 2021 al xef Joseba Cruz del restaurant Le Clandestí de Navàs (Bages)
Vi en llauna
Vi en llauna | ACN
Vi en llauna, paté de gall del Penedès i polvorons de tomàquet són alguns dels productes que també s'han presentat al Gastronòmic Fòrum de Barcelona
Les DO han emès un comunicat per expressar la seva postura sobre els fets a Reserva de la tierra
Les DO han emès un comunicat per expressar la seva postura sobre els fets a Reserva de la tierra | Freepik
Marc Busquets
Van presentar una denúncia conjunta als Mossos, al juliol, en detectar "anomalies" en vins embotellats i comercialitzats per Reserva de la Tierra