the world's 50 best restaurants

Per què no apareixen els germans Roca a la llista dels millors restaurants del món?

El Disfrutar, de Barcelona, ha quedat en cinquena posició en una llista per on hi han passat diversos xefs catalans

, Barcelona, Catalunya | 08/10/2021 a les 11:22h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, The World's 50 Best Restaurants, germans Roca, Noma, El Bulli, Ferran Adrià, alta cuina, restaurants, Disfrutar, Barcelona, The Best of the Best, cuina, Joan Roca
Els germans Roca, en imatge d'arxiu
Els germans Roca, en imatge d'arxiu | Europa Press
La llista The World's 50 Best Restaurants és una de les més prestigioses del món a l'hora de categoritzar quins són els millors locals del planeta. Ahir mateix, es va celebrar la gala del 2021 on es va fer pública la nova llista d'enguany: el restaurant Disfrutar, situat a Barcelona, ha quedat en cinquena posició. El campió d'enguany ha estat el Noma, de Dinamarca. Però per a molts aficionats a la bona cuina i als restaurants d'alt nivell, van notar una absència notòria: els germans Roca i el Celler de Can Roca, de Girona, no hi apareixen. El motiu, però, és ben senzill.

El restaurant dels tres germans catalans, reconegut mundialment i a totes les llistes del món, no apareix aquest any a la dels 50 millors perquè l'organització del llistat, la companyia britànica William Reed Business Media, ha decidit crear una llista encara superior: The Best of the Best. En aquesta categoria hi apareixen tots els restaurants que han aconseguit situar-se els primers de la llista dels 50 millors alguna de les edicions anteriors. I, evidentment, en aquesta espècie de saló de la fama, apareix El Celler de Can Roca.
 

La cuina del Celler de Can Roca. Foto: ACN


L'any anterior, el sistema de votacions es va modificar i tots els que havien guanyat alguna edició passada no podien tornar a formar part de la llista dels 50 millors perquè, precisament, s'havia creat aquest The Best of the Best. Joan Roca, en declaracions a Efe, ho valora de manera positiva perquè considera que així "no fan tap" a altres cuiners i restaurants que podrien viure "la felicitat que van viure ells" en ser escollits.

Tot i això, no és l'únic restaurant català que integra aquesta llista d'escollits per l'Olimp de l'alta cuina. El Bulli, de Ferran Adrià, també en forma part. La selecció, realment, és petita: The French Laundry i Eleven Madison Park (dels Estats Units); The Fat Duck, al Regne Unit; Osteria Francescana a Itàlia; Mirazur a França i el Noma, a Dinamarca. Precisament, el Noma forma part de les dues llistes perquè va reobrir el 2018 amb un canvi de local i se li ha permès "tornar a presentar-se".

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Amb una quota del 35% del mercat del cava ecològic, el grup es fixa ser l'empresa global de vins sostenibles amb major creixement l'any 2025
Entrega del premi Gourmet Català
Entrega del premi Gourmet Català | Irene Montagut
Irene Montagut
El sector gourmet es retroba al Mas Marroch dels germans Roca després d'un any i mig agredolç marcat per la Covid-19: "Junts i només junts farem créixer la gastronomia del nostre país"
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços.
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços. | Cedida
Jordi Bes Lozano
Celebrem la castanyada amb cinc sommeliers i un bartender que ens proposen panellets salats, vins per als dolços i un còctel