DO Tarragona

Nou segell 100% Macabeu de la DO Tarragona

La DO Tarragona presenta els seus vins amb un eix central, la Galeria del Macabeu, on s'han pogut tastar una quinzena de vins monovarietals elaborats amb aquest raïm.

37 experiències a la nova Ruta del Vi de la DO Tarragona

| 06/10/2021 a les 20:21h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Denominacions d'Origen, 100% Macabeu
Imatge il·lustrativa
La presentació dels vins de la DO Tarragona ha tingut com a eix central la presentació de la Galeria del Macabeu on s'han pogut tastar una quinzena de vins amb el segell 100% Macabeu.

Amb el segell es vol potenciar aquesta varietat com a una de les més identificatives de la DO que s'estén en un gruix de vinyes ubicades i conreades en quatre comarques: l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i bona part de la Ribera d'Ebre.

Els macabeus seran els protagonistes de les futures Jornades dels "Romescus + Macabeus 100% DO Tarragona" que se celebraran a la ciutat de Tarragona entre els dies 7 i 24 d'octubre i en les que s'han inscrit una trentena de restaurants.

Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona, ha destacat "l'aposta ferma per posicionar i prestigiar la DO Tarragona a l’imaginari del consumidor del vi català a través del macabeu, dotant-lo d’una personalitat definida que al mateix temps ha de servir per atraure el consumidor a la resta de vins que produeixen la trentena de cellers de la DO Tarragona”.
 

El Macabeu, lligat a la DO Tarragona


El raïm macabeu és una varietat mediterrània estesa per la majoria de les regions vitivinícoles de la península Ibèrica i el sud de França. El pes específic a la DO Tarragona és conseqüència de la història d'aquest territori amb vinyes velles que li han donat personalitat al llarg dels anys. En els municipis que integren la DO Tarragona, el raïm macabeu és predominant entre les varietats blanques des de la reconstrucció de la vinya, després de la fil·loxera.


Les dades del macabeu a la DO Tarragona
El 24% del raïm macabeu que es conrea arreu de Catalunya està inscrit a la DO Tarragona.
- Prop del 30% d'aquests vinyes tenen més de 20 anys i un totals de 230 hectàrees, tenen més de 50 anys.
- És la varietat més plantada amb 2.221 hectàrees (d'un total de 4.758) i representa el 47% de la vinya inscrita a la DO Tarragona.
- 18 dels 32 cellers de la DO, elaboren vins amb macabeu en els seus diferents cupatges. Aquest cellers, elaboren d'altra banda 21 vins amb macabeu, dels quals 13 són monovarietals.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
Amb una quota del 35% del mercat del cava ecològic, el grup es fixa ser l'empresa global de vins sostenibles amb major creixement l'any 2025
Entrega del premi Gourmet Català
Entrega del premi Gourmet Català | Irene Montagut
Irene Montagut
El sector gourmet es retroba al Mas Marroch dels germans Roca després d'un any i mig agredolç marcat per la Covid-19: "Junts i només junts farem créixer la gastronomia del nostre país"
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços.
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços. | Cedida
Jordi Bes Lozano
Celebrem la castanyada amb cinc sommeliers i un bartender que ens proposen panellets salats, vins per als dolços i un còctel