GASTRONOMIA

Aquest és el millor Millor Pa de Pagès Català 2021

Andreu Galceran, de Cal Mosso de Vilassar de Dalt, es proclama guanyador del concurs Millor Pa de Pagès Català 2021, organitzat per la IGP Pa de Pagès Català

Canelons de llagostins amb un toc oriental

| 04/10/2021 a les 11:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Pa de Pagès Català
Imatge il·lustrativa
IGP Pa de Pagès Català
El jurat de la Final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021, presidit per l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va proclamar Andreu Galceran, del forn Cal Mosso (Vilassar de Dalt), guanyador del Concurs, en un acte celebrat dissabte passat a l’Auditori Convent dels Caputxins de la capital de l’Alt Empordà.
 
El Concurs Millor Pa de Pagès Català, convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, té com a objectiu donar a conèixer la professionalitat dels flequers i flequeres integrats a la IGP Pa de Pagès Català, l’únic pa que té a Catalunya el segell de màxima qualitat que reconeix la Unió Europea.
 

Andreu Galceran, el guanyador de l'edició d'enguany. Foto: IGP Pa de Pagès Català

 
Andreu Galceran, de 36 anys, que està al capdavant de l’obrador de Cal Mosso des de fa una dècada, representa la sisena generació d’aquesta fleca, fundada el 1838. L’Andreu i la seva germana, Anna, no semblaven destinats a treballar a la fleca familiar. L’Andreu va estudiar un mòdul de grau superior i després va fer Empresarials. “Vaig estar treballant uns anys a la banca, fins que em vaig donar compte que aquell no era el meu camí”, apunta l’Andreu.
 
L’Andreu s’emporta un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa com a guanyador del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2021.
 
Els altres finalistes van ser Forn Artesà l’Espurna de Berga (Joan Urrea, Berga), Forn Sistaré 1910 (germans Tomàs i Xavier Pàmies, Reus), Forn Padró (Marc Padró, Barcelona) i Fleca i Pastisseria E. Valls (Anna Valls, Sabadell).
 
Els cinc finalistes es van proclamar a l’eliminatòria prèvia que es va fer a l’Escola de Flequers Xavier Vilamala (Barcelona), on hi van participar un total de 30 flequers i flequeres el passat més de juliol.
 
El jurat de la final estava format per Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres, que va exercir la presidència, pel cuiner Paco Pérez (Restaurant Miramar de Llançà), cinc estrelles Michelin; el periodista gastronòmic Salvador García-Arbós; el guanyador de la final del Concurs de 2019, Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona) i el president del Consell Regulador, Antoni Figuera.
 
Com és reglamentari al Concurs, els jurats van valorar els pans finalistes a partir d’un tastet a cegues que inclou aspectes com el color, l’aroma, el sabor, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores (ja que disposen per la seva valoració d’un pa elaborat el dia abans de la final i un altre del dia). El jurat valora de 0 a 10 punts cadascun d’aquests apartats. Enguany, la companyia La Bèstia Peluda va ser l’encarregada d’animar l’espera del resultat del Concurs.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
El vi Ungles Negres, sorgit entre Barcelona i el Priorat
El vi Ungles Negres, sorgit entre Barcelona i el Priorat | Jordi Bes
Jordi Bes Lozano
L'Ungles Negres és un vi que el veïnat del barri de Vallcarca elabora per a l'autoconsum en rebuig de l'especulació immobiliària, defensar la sobirania alimentària i amb crítica a les DO
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Quin és el millor lloc per guardar els vins i què hem d'evitar perquè es guardin correctament?
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021 | Fòrum Gastronòmic
​Gastronomic Fòrum Barcelona ha lliurat el Premi Cuiner 2021 al xef Joseba Cruz del restaurant Le Clandestí de Navàs (Bages)