vins catalans

Campgran és el nou vi de la Cerdanya, nascut a 1250 metres d'altitud

Campgran 2020 és primer vi de Cal Mandrat, un celler situat a la Cerdanya

| 27/09/2021 a les 18:56h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans, Campgran
Silvia Gaminde i Javier Güell, els propietaris del projecte
Silvia Gaminde i Javier Güell, els propietaris del projecte | Gami Orbegoso
Campgran 2020 és un vi blanc de cupatge de riesling i gewürztraminer elaborat per Cal Mandrat de Montellà, a la Cerdanya. Se n'han elaborat 1250 ampolles en la seva primera anyada.

Javier Güell i Silvia Gaminde són els propietaris i responsables d'aquest nou projecte vitivinícola d'alta muntanya que es va iniciar amb la plantació de les primeres vinyes el 2016 al terme municipal de Montellà i Martinet de Cerdanya, al límit nord del Parc Natural del Cadí-Moixeró a una altitud de 1.250 metres. 

"A Cal Mandrat seguim pràctiques d'agricultura ecològica i l'objectiu és que el nostre vi transmeti l'essència del paisatge d'alta muntanya que ens envolta amb dues notes: intensitat aromàtica i frescor. Amb una marcada acidesa que doni vida i personalitat a un vi que millorarà en ampolla guanyant complexitat sense perdre delicadesa", explica Sílvia Gaminde orgullosa d'aquesta primera anyada.

Tot i que Cal Mandrat encara està en període experimental, Silvia explica que "quan tinguem més producció, ens agradaria comptar amb un petit celler per vinificar les dues hectàrees a la mateixa propietat".
 

"Una vegada es consolidi la vinya la idea és fer un vi prèmium, segurament amb més criança amb fusta. Un vi que, des del primer moment, sigui diferent i d'alta qualitat. Que qui el tasti per primera vegada, pregunti: i dius que aquest vi és de la Cerdanya?", explica Gaminde. "Amb tan poca quantitat, confiem en el mercat de proximitat. Pensem que serà un vi amb molt bona acceptació entre els veïns habituals i de segona residència de la comarca; així com entre els restauradors", conclou.

L'alta insolació de l'estiu, pròpia de l'alta muntanya, va ser clau perquè el raïm sintetitzés els sucres i les aromes necessàries mitjançant la fotosíntesi, expliquen des del celler. També en destaquen les aromes de flors blanques, notes crítiques d'aranja i el contrast entre l'acidesa de la varietat riesling i la fruita de la gewürztraminer.

El preu recomanat de venda al públic és de 25 euros, i el suggeriment de maridatge va des del marisc o sushi; als formatges del país o aus i altres carns blanques.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
El vi Ungles Negres, sorgit entre Barcelona i el Priorat
El vi Ungles Negres, sorgit entre Barcelona i el Priorat | Jordi Bes
Jordi Bes Lozano
L'Ungles Negres és un vi que el veïnat del barri de Vallcarca elabora per a l'autoconsum en rebuig de l'especulació immobiliària, defensar la sobirania alimentària i amb crítica a les DO
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Quin és el millor lloc per guardar els vins i què hem d'evitar perquè es guardin correctament?
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021 | Fòrum Gastronòmic
​Gastronomic Fòrum Barcelona ha lliurat el Premi Cuiner 2021 al xef Joseba Cruz del restaurant Le Clandestí de Navàs (Bages)